НОВИНИ ДНЯ: Столтенберг розкрив деталі, як РФ брехала НАТО перед вторгненням в Україну  Україна передала США список цілей у Росії, які хоче вразити – Reuters  Курячі відбивні, запечені з яйцем сиром та помідорами: рецепт ефектної страви  Опубліковано рейтинг країн за якістю життя: на якому місці Україна.  Частину України накриють дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня  Білорусь хоче уникнути участі у бойових діях проти України, - ЦНС  Рецепт дерунів з курячим філевсі новини дня
Політика
Україна
17.09.2024 146

The Hill: танки Abrams виявилися не готові до російських атак – як українці їх удосконалюють

Українцям "на ходу" довелося вдосконалити передані США танки M1 Abrams, які вважалися одними із найкращих у світі.

179fdd095fa0bda0e9a81ffe3560474b_17.09.24

 

M1 Abrams американського виробництва вважається одним із найкращих у світі танків, проте він виявився вразливим на полі бою в Україні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як українці вдосконалили танки Abrams, йдеться у статті The Hill.

За інформацією видання, бійці ЗСУ вдосконалили танки за допомогою відносно простого методу – сталевих каркасів, обгорнутих навколо рам бойової техніки.

Українські офіційні особи стверджують, що модернізація спрацювала надзвичайно добре, захищаючи не лише Abrams, а й інші бойові броньовані машини США, такі як Bradley. Для Abrams вартістю 10 мільйонів доларів за одиницю відносно грубе рішення допомогло зберегти танки на полі бою.

Військовослужбовці 47-ї окремої механізованої бригади Сил оборони розповіли журналістам The Hill про те, що "захисні екрани для бойових машин, як-от Abrams і Bradley, необхідні для збереження не тільки дорогої техніки, а й життів солдатів на полі бою".

"Хоча Abrams вважається одним із найкращих танків, він не є невразливим для таких загроз, як протитанкові ракети та безпілотники. Розробка додаткових захисних структур є важливим кроком для зниження ризику ураження від сучасних загроз, включаючи безпілотники та вибухівку", – заявили українські офіцери.

Нагадаємо, 25 вересня минулого року президент Зеленський підтвердив прибуття танків Abrams до України. За його словами, кількість танків Abrams не є такою, щоб кардинально змінити ситуацію на фронті.

Раніше у США назвали головну вразливість танків Abrams, які передали Україні.

На думку британської експертки, перша партія Abrams кардинально не змінить ситуацію на полі бою, а може не допомогти, а створити проблеми для ЗСУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
The Hill: танки Abrams виявилися не готові до російських атак – як українці їх удосконалюють 5.00 5 2
Політика / Україна
17.09.2024 146
Еще материалы раздела «Україна»