НОВИНИ ДНЯ: Як дебати вплинули на рейтинги Гарріс і Трампа  Синоптик попередив про похолодання в Україні: температура впаде на 3-6 градусів  На заході і півдні очікуються короткочасні дощі та грози: прогноз погоди на 17 вересня  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Українівсі новини дня
Політика
Росія
17.09.2024 502

Операція у Курській області: РФ посилює контрнаступ, ЗСУ окопуються – FT

Українські війська досягли тактичної перемоги, але не виконали головної мети.

45359d32211312d2be41db1e0cab584e_17.09.24

Російське командування почало контрнаступ у Курській області та посилює свої дії. Тим часом українські військові окопуються. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у статті  Financial Times, передає Уніан.

Зазначається, що українські війська досягли тактичної перемоги, але не виконали головної мети - змусити Кремль відволікти сили зі сходу України. Водночас ця операція допомогла відновити певну віру в наступальний потенціал України, змінивши наратив війни.

Видання пише, що Росія почала контрнаступ в середу, 11 вересня, і що нібито вона швидко відбила в українських сил близько 63 квадратних кілометрів на лівому фланзі території. Однак Deepstate заявляє, що Україна все ще просувається вперед на півночі.

"Українці теж перестали завозити нові резерви... Вони почали менше пересуватися і замість цього більше окопуватися", – сказав FT співрозмовник із російського військового оточення.

Старший науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики Роб Лі вважає, що Україна взяла на себе "нові довгострокові зобов’язання" під час наступу на Курську область.

"Київ створив розширений фронт, який доведеться постійно постачати і зміцнювати, потенційно на шкоду його оборонним лініям в Україні. Українські сили можуть використовувати прикриття лісів, щоб окопатися, але ця перевага зникне взимку", - додав Лі.

Автори видання наголошують, що "можливості України щодо ротації своїх підрозділів або надсилання підкріплень також обмежені. Країна все ще перебуває на початковій стадії поповнення своїх військ після впровадження нового закону про мобілізацію".

Офіційні особи кажуть, що мобілізація йде за планом, але знадобиться ще три місяці, перш ніж нещодавно навчені війська зможуть вплинути на поле бою. Про це сказав голова парламентського комітету з питань оборони Олександр Завітневич.

Нагадаємо, за даними загону ЦСП "ОМЕГА", росіяни посилили на Донецькому напрямку артобстріли та удари дронами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Операція у Курській області: РФ посилює контрнаступ, ЗСУ окопуються – FT 5.00 5 2
Політика / Росія
17.09.2024 502
Еще материалы раздела «Росія»