НОВИНИ ДНЯ: Оладки з грушею без цукру: рецепт корисного сніданку  Синоптикиня попередила про короткочасне похолодання в Україні та повідомила кого воно не торкнеться  Куди в Росії досягають ракети Storm Shadow: мапа об’єктів  Путін не виключає можливості оголосити ще одну хвилю мобілізації, - ISW  Тепло, як у серпні: у Києві оновлений четвертий температурний рекорд за три дні  Комітет Ради підтримав заборону на мобілізацію обмежено придатних до 25 років  Просить техніку у Судану і Венесуели: експерт про те, чому РФ прагне завершити війнувсі новини дня
Політика
Україна
18.09.2024 168

Столтенберг про зняття обмежень на удари вглиб РФ: на війні немає варіантів без ризику

Країни Заходу окремо вирішуватимуть, чи знімати їм обмеження для України на удари по Росії переданою зброєю. Але варіантів без ризику на війні немає.

_stoltenberg_foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na__2_b1b9e7cb84d24cede89a09ee95069f4b_650x410_18.09.24

Як пише РБК-Україна, про це в інтерв'ю LBC заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг. Про це повідомляють Контракти.UA.

Генсек відреагував на заяву міністра закордонних справ Британії Девіда Леммі про те, що його країна веде переговори із США та союзниками щодо зняття обмежень для ЗСУ на використання далекобійних ракет Storm Shadow.

Столтенберг зазначив, що вітає такі переговори, але кожна країна особисто ухвалюватиме рішення щодо такого питання.

"У нас повномасштабна війна в Європі, розв'язана Москвою. У цій війні немає безризикових варіантів. Але я, як і раніше, вважаю, що найбільшим ризиком для нас буде перемога президента Путіна (російського диктатора Володимира Путіна - ред.) в Україні", - наголосив генсек.

Що передувало

Нагадаємо, союзники України останнім часом почали активно обговорювати питання зняття обмежень для ЗСУ на завдання ударів по території Росії переданою зброєю.

Як писало The Times, США погодилися дозволити українським захисникам використати британські та французькі ракети Storm Shadow/SCALP для атак на територію Росії.

Також видання The Guardian повідомляло, що американська та британська влада вже прийняла відповідне рішення про українські удари по Росії, але не оголошують його.

Поки що офіційного підтвердження таким чуткам немає.

Оценка материала:

5.00 / 2
Столтенберг про зняття обмежень на удари вглиб РФ: на війні немає варіантів без ризику 5.00 5 2
Політика / Україна
18.09.2024 168
Еще материалы раздела «Україна»