НОВИНИ ДНЯ: Оладки з грушею без цукру: рецепт корисного сніданку  Синоптикиня попередила про короткочасне похолодання в Україні та повідомила кого воно не торкнеться  Куди в Росії досягають ракети Storm Shadow: мапа об’єктів  Путін не виключає можливості оголосити ще одну хвилю мобілізації, - ISW  Тепло, як у серпні: у Києві оновлений четвертий температурний рекорд за три дні  Комітет Ради підтримав заборону на мобілізацію обмежено придатних до 25 років  Просить техніку у Судану і Венесуели: експерт про те, чому РФ прагне завершити війнувсі новини дня
Політика
Україна
18.09.2024 155

Міноборони допустило до експлуатації у ЗСУ канадський бронеавтомобіль

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у Збройних силах канадський бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP.

imgonline_com_ua_resize_r3kfapdeb0i_4bb3737509f2df298dcc9443ec68a254_650x410_18.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міноборони України. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як розповіли у відомстві, бронемашини MRAP (від англ. MRAP, Mine Resistant Ambush Protected - захист проти мін і засідок) мають V-подібну форму днища для розсіювання енергії вибуху та спеціальні амортизуючі крісла.

Конструктивно складаються з монолітної бронекапсули та зовнішніх вибухопоглинаючих агрегатів: коліс, шасі, двигуна. Останні вбирають на себе всю кінетичну енергію від вибуху міни, зберігаючи цілісність модуля для екіпажу.

Бронеавтомобіль Roshel Senator сконструйовано на шасі американського важкого пікапу Ford F-550. Початково машина призначалась для потреб поліції.

Для потреб українського війська модель удосконалили. Roshel Senator MRAP отримав броню, що здатна захистити екіпаж та десант від куль, випущених зі стрілецької зброї, та уламків. А також особливу V-подібну форму днища, яке розсіює енергію вибуху міни чи іншого вибухового пристрою, еквівалентного 6 кг тротилу.

Крім цього, канадська бронеавтівка отримала посилену ходову частину, механізм повного приводу, та 6,7-літровий "всеїдний" турбодизель потужністю понад 300 кінських сил. У комплектації для фронту машина також обов’язково має лебідку та "нічне" світло.

Від початку широкомасштабного вторгнення Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у військах понад 20 бронеавтомобілів класу MRAP.

Допуск до експлуатації у ЗСУ

Нагадаємо, сьогодні ми повідомляли, що Міноборони допустило до постачання Збройним силам України вітчизняний бронетранспортер "Хорунжий". Він є результатом модифікації радянського БТР-60.

Нещодавно Міністерство оборони кодифікувало й допустило до експлуатації в Збройних силах безпілотний багатоцільовий транспортер BoarTAC українського виробництва.

Також Міноборони кодифікувало та допустило до експлуатації у ЗСУ близько 20 зразків бронемашин із захистом від мін та засідок.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міноборони допустило до експлуатації у ЗСУ канадський бронеавтомобіль 5.00 5 2
Політика / Україна
18.09.2024 155
Еще материалы раздела «Україна»