НОВИНИ ДНЯ: Оладки з грушею без цукру: рецепт корисного сніданку  Синоптикиня попередила про короткочасне похолодання в Україні та повідомила кого воно не торкнеться  Куди в Росії досягають ракети Storm Shadow: мапа об’єктів  Путін не виключає можливості оголосити ще одну хвилю мобілізації, - ISW  Тепло, як у серпні: у Києві оновлений четвертий температурний рекорд за три дні  Комітет Ради підтримав заборону на мобілізацію обмежено придатних до 25 років  Просить техніку у Судану і Венесуели: експерт про те, чому РФ прагне завершити війнувсі новини дня
Політика
Україна
18.09.2024 168

Росіяни почали чіпляти цвяхи на дрони на випадок "повітряних боїв": як це працює

Росіяни почали вішати цвяхи на безпілотні літальні апарати (БпЛА), щоб мати "перевагу" на випадок "повітряного бою" з іншим дроном.

3_20c9d1b015ac1e9a693a79bf66a3b3a9_650x410_18.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Defense Express. Про це повідомляють Контракти.UA.

Попри те, що "повітряні бої" дронів не є розповсюдженим явищем, втім, ймовірно, вони трапляються частіше, ніж це можна уявити. На цей випадок ворог вигадав новий спосіб, щоб мати "перевагу" у разі боротьби з іншими БпЛА.

"Ми виявляли коптер, робили - на свій коптер ставили цвяхи - і приземлялися на противника. Після чого лопатями він вдарявся у цвяхи, лопаті ламалися і він падав вниз", - розповів один із російських інструкторів фронтової школи розвідувальних БпЛА й ударних FPV-дронів.

Втім, з твердження інструктора можна припустити, що йдеться не про випадкові інциденти, а саме про цілеспрямоване "полювання" на інші дрони.

Тим часом видання також припускає, що спосіб із прикручуванням цвяхів зрештою може бути ініціативою суто окремих підрозділів.

"Звичайно, що частка везіння й майстерність оператора дрона залишаються важливими складовими для збиття дрона у повітрі водночас попри те, що ідея дрона із цвяхами здається черговою фантазією "місцевих кулібіних", можна припустити, що це може бути одним з варіантів боротьби із дронами у повітрі", - пише Defense Express.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що нещодавно Сили оборони збили дрон росіян у "повітряному бою" на висоті понад 3600 метрів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіяни почали чіпляти цвяхи на дрони на випадок "повітряних боїв": як це працює 5.00 5 2
Політика / Україна
18.09.2024 168
Еще материалы раздела «Україна»