НОВИНИ ДНЯ: "Ми забрали усе, що в них було": Зеленський повідомив, скільки бригад вдалося укомплектувати західною зброєю  Може стати початком кінця для Путіна: полковник армії Британії - про операцію ЗСУ у Курській області  Коли будуть перші заморозки в Україні: синоптики розказали, коли очікувати похолодання  Зеленський назвав єдину річ, якої боїться Путін  Сибіга закликав Польщу надати Україні МіГи: подробиці  РФ планувала захоплення великих обласних центрів: Зеленський про мету Курської операції  На заході і півдні очікуються короткочасні дощі та грози: прогноз погоди на 17 вереснявсі новини дня
Політика
Світ
17.09.2024 150

Член Ради директорів МВФ виступив проти візиту місії фонду до Росії

Глава Центробанку Естонії приєднався до групи міністрів фінансів європейських країн, котрі розкритикували план Міжнародного валютного фонду відновити огляд російської економіки вперше після вторгнення в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg. Про це повідомляють Контракти.UA.

Мадіс Мюллер, представник Естонії в Раді директорів МВФ, у письмовій заяві зазначив, що "держава-агресор, яка грубо порушує міжнародні норми та угоди, не повинна отримувати частку вигод, які пропонують міжнародні інститути".

Минулого тижня МВФ заявив, що відновлює щорічні огляди економіки Росії, оскільки економічна ситуація "стабільніша", ніж раніше. Він стверджує, що огляд, відомий як оцінка за статтею IV, є "взаємним зобов'язанням" фонду та його членів.

За словами обізнаних джерел, на зустрічі посланців ЄС минулого тижня Франція, Бельгія та Польща, а також кілька країн Балтії та Північної Європи заявили, що вони здивовані рішенням МВФ.

Група з дев'яти країн Балтії та Північної Європи також надіслала листа главі МВФ Крісталіні Георгієвій, висловивши стурбованість з приводу процесу, який, за їхніми словами, ризикує призвести до нормалізації відносин з Москвою.

Нагадаємо, МВФ заявив, що його співробітники розпочнуть віртуальні обговорення з російською владою 16 вересня, а потім вирушать до країни для особистих обговорень. Цей візит заплановано на 1 жовтня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Член Ради директорів МВФ виступив проти візиту місії фонду до Росії 5.00 5 2
Політика / Світ
17.09.2024 150
Еще материалы раздела «Світ»