НОВИНИ ДНЯ: Оладки з грушею без цукру: рецепт корисного сніданку  Синоптикиня попередила про короткочасне похолодання в Україні та повідомила кого воно не торкнеться  Куди в Росії досягають ракети Storm Shadow: мапа об’єктів  Путін не виключає можливості оголосити ще одну хвилю мобілізації, - ISW  Тепло, як у серпні: у Києві оновлений четвертий температурний рекорд за три дні  Комітет Ради підтримав заборону на мобілізацію обмежено придатних до 25 років  Просить техніку у Судану і Венесуели: експерт про те, чому РФ прагне завершити війнувсі новини дня
Політика
Україна
18.09.2024 155

Як ЗСУ вдалось здійснити новий прорив у Курській області: пояснення експерта

Прориву Сил оборони України в напрямку Веселого Курської області посприяли декілька факторів. Один із них - щоденні успішні вогневі ураження по ворогу.

2_cdf6c27907c3f005975ae61cefce06a2_650x410_18.09.24

Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в матеріалі РБК-Україна "Раптовий прорив. Як атака РФ у Курській області відкрила новий маневр для ЗСУ". Про це повідомляють Контракти.UA.

"Все-таки свою роль відіграла умовна облога ворожого угруповання, починаючи від Тьоткіно і далі на захід до Кореневого. Росіяни намагалися перекинути підкріплення, кидали понтони, але ситуація була складна. Через що вони зважилися на деблокаду у спробі відтіснити ЗСУ. Українські війська відійшли з деяких позицій, але натомість контратакували там, де ворог не чекав", - розповів експерт.

Мусієнко додав, що контрудар на Веселе став можливим не лише через те, що ворог почав атакувати з напрямку Кореневого. До цього українські бійці щодня завдавали ударів, а також послаблювали ворога на цій ділянці.

Бої у Курській області

Операція у Курській області триває більше місяця. Станом на 27 серпня Сили оборони контролювали 1300 квадратних кілометрів й близько сотні населених пунктів.

Згідно з даними джерел РБК-Україна, російський диктатор Володимир Путін доручив військово-політичному керівництву звільнити Курську область до 1 жовтня. Вже 12 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що Російська Федерація (РФ) почала контрнаступ у Курській області.

За словами аналітика платформи Deep state Романа Погорілого, російські окупанти потрапили в оточення на одній із ділянок області.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як ЗСУ вдалось здійснити новий прорив у Курській області: пояснення експерта 5.00 5 2
Політика / Україна
18.09.2024 155
Еще материалы раздела «Україна»