НОВИНИ ДНЯ: Оладки з грушею без цукру: рецепт корисного сніданку  Синоптикиня попередила про короткочасне похолодання в Україні та повідомила кого воно не торкнеться  Куди в Росії досягають ракети Storm Shadow: мапа об’єктів  Путін не виключає можливості оголосити ще одну хвилю мобілізації, - ISW  Тепло, як у серпні: у Києві оновлений четвертий температурний рекорд за три дні  Комітет Ради підтримав заборону на мобілізацію обмежено придатних до 25 років  Просить техніку у Судану і Венесуели: експерт про те, чому РФ прагне завершити війнувсі новини дня
Політика
Україна
18.09.2024 199

Британія не дозволить Україні завдавати ударів по РФ без згоди США, - Times

Великобританія не дозволить Україні завдавати ударів по РФ далекобійною зброєю. Щоб змінити це рішення, потрібна згода США.

_prapor_gettyimages_1243324531_c56e1504ac41c75d6f75b9c8cfeb9eda_650x410_18.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Times. Про це повідомляють Контракти.UA.

Видання нагадує, що нещодавно президент України Володимир Зеленський звернувся до США та Британії із закликом подолати свій "страх" та виявити "рішучість" у цьому питанні.

Більше того, днями стало відомо, що п'ять британських ексміністрів оборони і колишніх глав урядів Великобританії закликали чинного прем'єра Кіра Стармера дозволити Україні завдавати ударів углиб РФ ракетами Storm Shadow. Вони обґрунтували це тим, що будь-яка затримка лише підбадьорить російського диктатора Володимира Путіна.

Проте, як пише The Times, Британія не діятиме сама, оскільки американські системи наведення вважаються вирішальними, щоб ракети потрапляли в ціль (мова йде про крилаті ракети великої дальності Storm Shadow).

При цьому британська влада вважає, що швидше за все, Америка таки дасть "зелене світло" на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку. Водночас, в адміністрації президента США Джо Байдена досі існують розбіжності.

Зустріч Стармера і Байдена

Нагадаємо, що в п'ятницю, 15 вересня, прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер під час візиту до Вашингтона провів зустріч із президентом США Джо Байденом.

Зокрема, високопоставлені представники держав обговорювали можливість застосування ракет Storm Shadow по цілях на території Росії. Однак, за словами британського прем'єра, рішення остаточно не було ухвалено.

Водночас Байден і Стармер підтвердили свою непохитну підтримку України в її боротьбі з російською агресією.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британія не дозволить Україні завдавати ударів по РФ без згоди США, - Times 5.00 5 2
Політика / Україна
18.09.2024 199
Еще материалы раздела «Україна»