НОВИНИ ДНЯ: Телескоп Hubble зробив унікальне фото галактики у сузір’ї Сітки  Недостатність західної допомоги не дає Україні створювати ефективні бойові підрозділи, - ISW  Рецепт хачапурі з кабачків  Коли день осіннього рівнодення 2024 року: що це за дата, чим вона особлива  В Україні частину областей зачепить похолодання: синоптикиня дала детальний прогноз  Путін зробив ставку на затяжну війну: генерал Маломуж розкрив плани Росії  Оладки з грушею без цукру: рецепт корисного сніданкувсі новини дня
Політика
Україна
18.09.2024 164

У Луганській області зникають сирійські найманці, яких Росія кидає на "мʼясні штурми"

Росія активно вербує чоловіків із Сирії, обіцяючи їм російські паспорти та оплачувану роботу. Однак мало хто повертається назад.

_siriyi_gettyimages_1937047_6bb715b250f6ee7081e0d356cd5b6866_650x410_18.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу Головного управління розвідки України. Про це повідомляють Контракти.UA.

Сирійських найманців відправляють на передову, де вони зазнають значних втрат.

Зокрема, у липні 2024 року 14 сирійських найманців, серед яких був Мохаммед Мансур, відправили на штурм позицій поблизу міста Сватове на Луганщині. Внаслідок українського обстрілу більшість із них загинула, а запит на евакуацію поранених російські військові відхилили. Мансур втік із поля бою, а його загін визнали зниклим безвісти.

Нещодавно сирійські пабліки повідомили про смерть ще одного найманця, Вахіда Мурсала Аль-Шіблі, який отримав російський паспорт і воював на Луганщині. Його загін із семи сирійців був розбитий, а Мурсал помер через відсутність евакуації. Доля інших бойовиків невідома.

"Росія налагодила схему із туристичними фірмами для рекрутингу сирійців на війну проти України - спершу біднякам пропонують роботу охоронцями в російських нафтових провінціях, а потім заманюють вищою зарплатою для участі в "м’ясних штурмах", - заявили у ГУР.

Найманці на війні проти України

У червні, після загибелі двох індійців у російській армії, Індія вимагала від Росії повернути завербованих громадян.Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді під час візиту до Москви намагався добитися якнайшвидшого звільнення індійців з російської армії.

Раніше стало відомо, що у війні проти України загинули вісім індійських найманців.

Крім того, окрім індійців, Росія також намагалася вербувати сербів та українців, які проживають на окупованих територіях.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Луганській області зникають сирійські найманці, яких Росія кидає на "мʼясні штурми" 5.00 5 1
Політика / Україна
18.09.2024 164
Еще материалы раздела «Україна»