НОВИНИ ДНЯ: "Росія непереможна": Токаєв визнав прихильність до Путіна та Сі Цзіньпіна  Чому РФ так хоче кінця війни до 2026-го і до чого тут переговори: головне з виступу Буданова  Болгарський перець, запечений у духовці: рецепт пікантної закуски  Нове відкриття: вчені запевняють, що швидкі міжзоряні подорожі можливі  Столтенберг розкрив деталі, як РФ брехала НАТО перед вторгненням в Україну  Україна передала США список цілей у Росії, які хоче вразити – Reuters  Курячі відбивні, запечені з яйцем сиром та помідорами: рецепт ефектної стравивсі новини дня
Політика
Україна
17.09.2024 236

Верховна Рада схвалила в першому читанні підвищення податків для армії

Верховна Рада з другої спроби ухвалила за основу законопроєкт про підвищення податків, покликаний збільшити фінансування української армії.

За законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану віддав голос 241 народний депутат. Про це стало відомо з трансляції Олексія Гончаренка.

Про це повідомляють Контракти.UA.

Законопроєкт передбачає:

  • підвищення військового збору. Для фізичних осіб він підвищиться з 1,5% до 5%. ФОП І, ІІ та IV групи платитимуть 10% розміру мінімальної зарплати. ФОП ІІІ групи – 1% від доходу

  • податок на прибуток для банків цього року становитиме 50%. Кредитні спілки будуть сплачувати податок на прибуток рівні 25%.

  • авансові внески з податку на прибуток для АЗС

  • розширення кола потенційних інвесторів, продаж яким готова розглянути держава

  • дозвіл продажу будь-якої частки держави у банку (а не лише 100% акцій держави, як передбачено у чинному законі)

"Також планується зміна податкового періоду з квартального на місячний для подання звітності про виплачені доходи на користь фізичних осіб для економічного бронювання", – пояснювали в парламенті.

Зміни будуть чинними до 31 грудня року завершення воєнного стану.

Оценка материала:

5.00 / 1
Верховна Рада схвалила в першому читанні підвищення податків для армії 5.00 5 1
Політика / Україна
17.09.2024 236
Еще материалы раздела «Україна»