НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
19.09.2024 190

Рада підтримала створення Центру рекрутингу іноземців

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроєкт №12023, що стосується змін до порядку проходження військової служби за контрактом для іноземців та осіб без громадянства. За відповідне рішення проголосували 278 депутатів.

_verhovna__rada__facebook_com_stefanchuk__official_2c2bd8af39fb5212f73629eaa2ddd510_650x410_19.09.24

Про це заявив народний депутат Ярослав Железняк, пише РБК-Україна з посиланням на його допис в Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

Основна мета законопроєкту - створення Центру рекрутингу іноземців.

Ключові положення

Положення про Центр рекрутингу, який буде відповідати за прийом іноземців та осіб без громадянства на військову службу за контрактом, затверджуватиме Кабінет Міністрів України.

У Центрі передбачається проведення спеціальних перевірок іноземців, що включатимуть:

  1. Перевірку законності перебування на території України.
  2. Вивчення фактів притягнення до адміністративної або кримінальної відповідальності.
  3. Оцінку можливих зв’язків з розвідувально-підривною діяльністю іноземних держав.
  4. Інші фактори, що можуть перешкоджати прийняттю на службу за контрактом.

Сьогодні тисячі іноземців вирішили стати на бік України в боротьбі проти російської армії, де б вона не діяла. Вступивши до лав ЗСУ, вони воюють не лише за спокій українців, а й проти окупантів, які колись захопили їхні країни.

Іноземні легіонери, які вже мають бойовий досвід протистояння Росії, тепер використовують його на боці України. У матеріалі РБК-Україна читайте про їхнє ставлення до росіян, думки про українців та плани боротьби з окупантами у своїх рідних країнах.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада підтримала створення Центру рекрутингу іноземців 5.00 5 1
Колонки / Колонки / Блоги
19.09.2024 190
Еще колонки: Колонки / Блоги