НОВИНИ ДНЯ: Оладки з грушею без цукру: рецепт корисного сніданку  Синоптикиня попередила про короткочасне похолодання в Україні та повідомила кого воно не торкнеться  Куди в Росії досягають ракети Storm Shadow: мапа об’єктів  Путін не виключає можливості оголосити ще одну хвилю мобілізації, - ISW  Тепло, як у серпні: у Києві оновлений четвертий температурний рекорд за три дні  Комітет Ради підтримав заборону на мобілізацію обмежено придатних до 25 років  Просить техніку у Судану і Венесуели: експерт про те, чому РФ прагне завершити війнувсі новини дня
Бізнес
Економіка
18.09.2024 150

ВВП України у серпні зріс на 3,5%

У серпні 2024 року внутрішній валовий продукт України зріс на 3,5% порівняно з відповідним періодом торік.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на пресслужбу Міністерства економіки.

«У серпні 2024 року українська економіка зросла на 3,5% (±1%) у порівнянні із серпнем минулого року. За вісім місяців цього року зростання ВВП оцінюється на рівні 3,9% (±1%) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року», - йдеться у повідомленні.

За словами першої віцепрем'єр-міністерки – міністерки економіки України Юлії Свириденко, ключовими факторами економічного зростання стали розвиток промисловості та позитивні тенденції у сферах транспорту, будівництва та внутрішньої торгівлі. До того ж, у серпні вперше за кілька місяців покращилися бізнес-очікування та споживчі настрої, чому сприяли мінімальні «віялові» відключення електроенергії впродовж місяця.

«Динаміка зростання економіки за перші вісім місяців 2024 року на рівні 3,9%, наразі відповідає оновленому урядовому прогнозу. Зростання реального ВВП за підсумками 2024 року очікується на рівні 3,5%», - зауважила Свириденко.

Зазначається, що брак висококваліфікованих кадрів залишається викликом для бізнесу, що стримує економічне зростання та впливає на прогнози підприємців.

Свириденко також відзначила позитивні тенденції у промисловості завдяки стабільному доступу до електроенергії, роботу Українського морського коридору та високий інвестиційний попит на продукцію машинобудування та будівельні матеріали.

У транспортній галузі зросли обсяги внутрішніх залізничних перевезень та переробки вантажів у морських портах. Будівельна сфера показала збільшення обсягів будівельно-монтажних робіт, а у внутрішній торгівлі спостерігалось зростання обороту.

У Мінекономіки зазначили, що незважаючи на падіння обсягів виробництва у сільському господарстві через погодні умови, позитивна динаміка зберігається у тваринництві завдяки стабільному попиту на внутрішньому ринку та державній підтримці виробників.

Оценка материала:

5.00 / 2
ВВП України у серпні зріс на 3,5% 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
18.09.2024 150
Еще материалы раздела «Економіка»