НОВИНИ ДНЯ: Коли день осіннього рівнодення 2024 року: що це за дата, чим вона особлива  В Україні частину областей зачепить похолодання: синоптикиня дала детальний прогноз  Путін зробив ставку на затяжну війну: генерал Маломуж розкрив плани Росії  Оладки з грушею без цукру: рецепт корисного сніданку  Синоптикиня попередила про короткочасне похолодання в Україні та повідомила кого воно не торкнеться  Куди в Росії досягають ракети Storm Shadow: мапа об’єктів  Путін не виключає можливості оголосити ще одну хвилю мобілізації, - ISWвсі новини дня
18.09.2024 155

В Україні знизились обсяги нелегальної торгівлі тютюном

У липні 2024 року загальний рівень нелегальної торгівлі тютюновими виробами в Україні знизився до 14,6% проти 19,1% на початку року та 18% у квітні 2024-го.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на РБК-Україна.

"Спостерігається значне падіння рівня нелегальної торгівлі. Знижується як контрабанда, також і обсяг підробок", – зауважила Тетяна Свердлик, аналітик Kantar.

За її словами, 33% контрафактної продукції мають ознаки підроблених акцизних марок. За написом на упаковці вони вироблені Юнайтед Тобако / Маршалл Файнест Тобакко /VK Tobacco FZE (17%) та "Українським Тютюновим Виробництвом" (16%).

При цьому 52% нелегальної продукції, що маркована позначкою Duty Free або призначена для експорту, і нелегально продається в Україні, має напис, що виробником є Винниківська тютюнова фабрика, марки якої Сompliment і Lifa з написом Duty Free склали 51% цієї групи продукції.

Лідерами за рівнем розповсюдження нелегальної продукції є 6 областей України, де реалізується 69% такої продукції: Дніпропетровська - 22%, Одеська - 11%, Харківська – 11%, Київ і Київська обл. – 9%, Хмельницька – 8%, Львівська – 8%.

Кіоски й магазини залишаються основними каналами нелегальної торгівлі тютюновими виробами, через які продається зараз 66% нелегальної продукції.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні знизились обсяги нелегальної торгівлі тютюном 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
18.09.2024 155
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»