НОВИНИ ДНЯ: Рецепт хачапурі з кабачків  Коли день осіннього рівнодення 2024 року: що це за дата, чим вона особлива  В Україні частину областей зачепить похолодання: синоптикиня дала детальний прогноз  Путін зробив ставку на затяжну війну: генерал Маломуж розкрив плани Росії  Оладки з грушею без цукру: рецепт корисного сніданку  Синоптикиня попередила про короткочасне похолодання в Україні та повідомила кого воно не торкнеться  Куди в Росії досягають ракети Storm Shadow: мапа об’єктіввсі новини дня
18.09.2024 132

У вересні в «Доступних ліках» з'являться нові препарати

У вересні 2024 року оновлять реєстр лікарських засобів за програмою «Доступні ліки».

Про це під час форуму по «Доступних ліках» заявила голова Національної служби здоров’я Наталія Гусак, повідомляють Контракти з посиланням на LB.ua.

У нього увійде 48 торгових назв ліків для пацієнтів з розладами психіки поведінки, епілепсії, а також фентаніловий пластир для пацієнтів для знеболення та паліативу (тобто людей, яких вилікувати уже не вдасться і треба забезпечити їм гідно прожити час, який залишився). Пластир буде в двох дозуваннях, безоплатним для пацієнтів.

18 з 48 ліків для розладів психіки поведінки теж будуть повністю безоплатними. За решту буде доплата. Тобто частину покриває держава, частину - пацієнт.

«Доступні ліки» – державна програма, за якою пацієнти з різними захворюваннями - від серцево-судинних захворювань до пацієнтів після транспланатції - отримують конкретні ліки повністю безоплатно або з невеликою доплатою. Держава відшкодовує ці кошти понад 15000 аптек, які беруть участь у програмі.

Оценка материала:

5.00 / 1
У вересні в «Доступних ліках» з'являться нові препарати 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
18.09.2024 132
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»