НОВИНИ ДНЯ: До якого моменту будуть заблоковані активи РФ: у Раді ЄС дали відповідь  Передвиборний штаб Гарріс змінює стратегію через тривогу щодо успіхів Трампа, - Reuters  Як приготувати соковиті котлети: що кухарі не рекомендують додавати до фаршу  Коли Геловін 2024 року в Україні: що це за свято, його традиції  Синоптики розповіли, коли в Україні очікувати снігопадів  Зеленський поспілкувався з Фіцо: що сказав глава української держави  Терти не доведеться: простий спосіб приготування дерунів, який вас точно здивуєвсі новини дня
Політика
Україна
20.09.2024 425

ЗСУ зупинили просування росіян у Курській області, - комендатура

Збройні сили України зупинили наступ російських військ у Курській області. Частина її території залишається під контролем Сил оборони.

__viyskovi__tank_t_72___sumska_oblast__kordon_z_rosieyu_lito__2024_r__gettyimages_2165989623_b261cf7053c95a60c481d5d34aece51a_650x410_20.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на представника комендатури ЗСУ та речника Міноборони України Олексія Дмитрашківського у коментарі AFP. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, у Курській області російські війська прагнули атакувати позиції підрозділів ЗСУ з флангів. Однак спроби окупантів вдалося зупинити.

Дмитрашківський зазначив, що станом на зараз ситуація стабілізувалася і сьогодні вона під контролем ЗСУ. Попри це часткового успіху ворог все ж досяг.

"Росіяни увійшли в один з населених пунктів. Вони почали бої за інший населений пункт, але це все", - розповів представник комендатури.

Він також додав, що на підконтрольній Україні частині Курської області залишається чимало цивільних. У деяких населених пунктах їх залишається більше сотні, а то й понад 500 жителів.

Бої у Курській області

Нагадаємо, вже понад місяць триває наступальна операція ЗСУ в Курській області. Українські військові успішно просуваються вперед, взявши під контроль понад сотню населених пунктів, включаючи місто Суджа.

Згідно з даними джерел РБК-Україна, російський диктатор Володимир Путін доручив військово-політичному керівництву звільнити Курську область до 1 жовтня.

Вже 12 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що Росія почала контрнаступ у Курській області.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ зупинили просування росіян у Курській області, - комендатура 5.00 5 2
Політика / Україна
20.09.2024 425
Еще материалы раздела «Україна»