НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
20.09.2024 199

В Україні запрацювали нові вимоги до якості молока та молокопродуктів

В Україні набрав чинності наказ Мінагрополітики щодо змін до вимог безпечності та якості молока і молочних продуктів.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на пресслужбу Міністерства аграрної політики та продовольства.

Зокрема, запроваджуються критерії до сирого молока, яке не піддавалося термічній обробці. Воно продаватиметься споживачам безпосередньо з господарства з виробництва молока (ГВМ), з фермерського магазину, з ємності для молока (цистерна, резервуар тощо), молочних автоматів для нефасованого сирого молока.

Згідно зі змінами, затверджено функції національної референс-лабораторії, мета якої полягає в організаційно-методичному керівництві, наданні консультацій та практичної допомоги лабораторіям, які досліджують сире молоко в межах програми контролю.

Крім того, молоко перевірятимуть на залишки антибіотиків, точку замерзання та активність лужної фосфатази після термічної обробки під час спеціальних лабораторних досліджень.

У міністерстві зазначили, що нові вимоги посилять інституційну спроможність системи контролю в молочному секторі та його готовність до інтеграції з ринком молока Європейського Союзу.

Наказ набрав чинності з 9 вересня 2024.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні запрацювали нові вимоги до якості молока та молокопродуктів 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
20.09.2024 199
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»