НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
23.09.2024 190

РФ порахує "казаків" в окупованій Запорізькій області та відправить на війну, - ЦНС

Росіяни на тимчасово окупованій частині Запорізької області почали процес реєстрації документів казачих організацій. Так званих "казаків" збираються порахувати та відправити на війну.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС). Про це повідомляють Контракти.UA.

Зазначається, що тепер усі казачі організації будуть тільки реєстрованими. Оскільки за словами кремлівських кураторів, у регіонів воєнний стан і займатися суспільною діяльністю в обстановці, що склалася, неприйнятна для казаків.

"Тобто усі ці "ряжені добровольці" автоматично стають мобілізаційним резервом для армії РФ", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, у Бердянському районі ворог формує два казацькі класи у місцевих школах. Такі класи російські окупанти планують облаштувати в усіх навчальних закладах окупованої території України. Мета РФ - перетворити казацькі організації, які не мають нічого спільного з історичним українським козацтвом, на інструмент своєї пропаганди.

У ЦНС наголосили, що ще з самого початку окупації України так звані "казачі" групи беруть участь у мілітаризації населення, а також у репресіях проти тих, хто не погоджується з окупаційною владою.

"Вони виступають не як оборонці народу, а як інструмент контролю й терору, що підриває справжні цінності українського козацтва", - резюмував інформаційний ресурс.

Нагадаємо, що за даними ЦНС, українські області, які перебувають в окупації, провалили план вербування населення до армії РФ. Невиконання становить 60%.

Також ми писали, що військово-політичне керівництво Білорусі хоче уникнути участі у бойових діях проти України. І такі настрої практично на всіх рівнях.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ порахує "казаків" в окупованій Запорізькій області та відправить на війну, - ЦНС 5.00 5 2
Політика / Україна
23.09.2024 190
Еще материалы раздела «Україна»