НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
22.09.2024 155

Росія завдала понад 1000 ударів по об'єктах енергетики України

Російські війська з жовтня 2022 року завдали понад 1000 ударів по об'єктах української енергетики. Україна втратила значно частину генерації.

Про це заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону, повідомляють Контракти.

"З жовтня 2022 року ворогом завдано понад тисячу ударів по об'єктах цивільної енергетичної інфраструктури. Звісно, це впливає на стійкість роботи енергосистеми. Попри те, на сьогодні триває найбільша ремонтна кампанія. Фактично ми зосереджені на тому, щоб максимально відновити роботу тих енергетичних об'єктів, де можливо здійснити ремонти", - сказав він.

Заступник голови Міненерго також прокоментував заяву міністра закордонних справ України Андрія Сибіги про те, що Росія планує удари по критичних об'єктах ядерної енергетики України напередодні зими.

"Атака ворога 26 серпня показала, що ворог свідомо б'є по об'єктах, по підстанціях, від яких залежить робота атомних електростанцій", - додав Колісник.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія завдала понад 1000 ударів по об'єктах енергетики України 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
22.09.2024 155
Еще колонки: Колонки / Блоги