НОВИНИ ДНЯ: Всього +3 градуси. Синоптики попередили, яка погода в Україні буде в перший день жовтня  Якщо Путін вдарить по АЕС: сценарії загроз і виживання  "Втручання" у вибори в США: Україна просуває план перемоги, Захід шукає виходу з війни будь-якою ціною  Заморозки у жовтні - звичайне явище. Якої погоди очікувати в Україні у другий місяць осені  Коли День захисників і захисниць України 2024 року: чому змінилася дата святкування  Головний економіст Китаю зник після критики в бік Сі Цзіньпіна, - WSJ  "Формула миру може припинити війну": Зеленський розповів, як обійти вето Росії в Радбезі ООНвсі новини дня
Політика
Європа
27.09.2024 3336

Президент Чехії уточнив свою пропозицію Києву віддати Росії території

Якщо президент України Володимир Зеленський представить план припинення російської агресії проти його країни, його необхідно буде оцінити та зробити все можливе для досягнення цілей Києва, але не за будь-яку ціну.

_pavel_inavguratsiya_gettyimages_1247936996_1610a2a3200a5101c04f5c21d433d645_650x410_27.09.24

Необхідно враховувати те, що реально можливо. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив президент Чехії Петро Павло, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ČTK.

Таким чином президент Чехії прокоментував своє інтерв'ю The New York Times. У ньому він сказав, що Україна має реалістично оцінювати свої військові цілі та, можливо, погодитися з тим, що частина її території може залишатися під контролем Росії, принаймні тимчасово.

За словами Павла, стаття відбиває його довгостроковий підхід. "Я не сказав нічого такого, чого не говорив уже давно. На торішній конференції в Мюнхені я застеріг від завищення нереалістичних очікувань", - сказав президент Чехії.

На думку чеського президента, надії на те, що війна завершиться чистою перемогою України за кілька тижнів чи місяців, можуть виявитися дуже небезпечними для всіх.

Павел вважає, що потрібно дивитись на проблему з погляду того, що реально можливо. "Я ніколи не ставив під сумнів, що ми повинні підтримувати Україну у відновленні територіальної цілісності, що це кінцева мета. Ми просто повинні реалістично оцінювати тимчасові рамки і те, якою ціною ця мета може бути досягнута", - сказав він.

"Перемога над Росією в Україні ціною того, що половину українського населення буде знищено, ймовірно, не є перемогою", - додав чеський президент.

Нагадаємо, МЗС України виступило з відповіддю на так звані заяви про можливість тимчасового залишення частини України під окупацією. "Виведення російських окупаційних військ із суверенної території України в межах її міжнародно визнаних кордонів є одним із обов'язкових пунктів формули світу президента Володимира Зеленського", - йшлося у заяві.

Оценка материала:

5.00 / 3
Президент Чехії уточнив свою пропозицію Києву віддати Росії території 5.00 5 3
Політика / Європа
27.09.2024 3336
Еще материалы раздела «Європа»