НОВИНИ ДНЯ: Закуска "Козацька": рецепт часникового намащення  Всього +3 градуси. Синоптики попередили, яка погода в Україні буде в перший день жовтня  Якщо Путін вдарить по АЕС: сценарії загроз і виживання  "Втручання" у вибори в США: Україна просуває план перемоги, Захід шукає виходу з війни будь-якою ціною  Заморозки у жовтні - звичайне явище. Якої погоди очікувати в Україні у другий місяць осені  Коли День захисників і захисниць України 2024 року: чому змінилася дата святкування  Головний економіст Китаю зник після критики в бік Сі Цзіньпіна, - WSJвсі новини дня
Політика
Україна
27.09.2024 344

Знищення російських арсеналів: військовий ЗСУ розповів про наслідки для ворога

Знищення найбільших арсеналів росіян змусить їх витрачати зайвий час на створення нових об'єктів для зберігання боєприпасів.

bf56e82beac094fec50e06d1a55a2ddc_27.09.24

Нещодавні удари по великих складах боєприпасів на території РФ спричинять серйозні логістичні проблеми для ворога. Через втрату росіянами значного запасу ракет та снарядів, їхня здатність тиснути на Донеччині та чинити опір українському наступу на Курщині суттєво зменшиться. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Антон Петрівський в інтерв'ю "24 Каналу".

Петрівський зауважив, що Росія – це велика, але "дуже інертна машина", яка роками нарощувала свій збройний потенціал. Якщо українці продовжать завдавати їй "болючих точкових ударів", це ускладнить логістику окупантів та вплине на їхню боєздатність.

Військовий додав, що частина боєприпасів, які вдалося знищити на російських складах цього місяця, були поставлені Росії Північною Кореєю. Тепер країна-агресорка буде змушена якимось чином не тільки компенсувати втрати боєприпасів, а також будувати нові арсенали для їх зберігання та розосереджувати їх, щоб спробувати вберегти від наступних атак ЗСУ. Ці зусилля потребуватимуть додаткового часу, отже ворогу доведеться змінювати свої агресивні плани.

"А все це відтягує час, б'є по планах росіян, впливає на їхню здатність просуватися, чинити опір ЗСУ. Адже снаряди противнику потрібні не лише для здійснення наступу на Донецькому напрямку, а для оборони, відбиття українського наступу в Курській області. До того ж на Курщині досі немає чітко сформованої лінії бойового зіткнення, яка є на Донбасі", – зауважив Петрівський.

За його словами, тилові удари по ворогу та знищення його живої сили та техніки на полі бою безумовно змінюють плани окупантів та послаблюють їхню боєздатність.

Нагадаємо, якщо Україна збільшить мобілізацію та розширить оборонну промисловість, а країни Заходу почнуть надавати більше озброєння, тоді ЗСУ зможуть не тільки стримувати ворога, а й отримати можливість для проведення контрнаступу у 2025 році.

Оценка материала:

5.00 / 2
Знищення російських арсеналів: військовий ЗСУ розповів про наслідки для ворога 5.00 5 2
Політика / Україна
27.09.2024 344
Еще материалы раздела «Україна»