НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.09.2024 132

ЄБРР оновив прогноз зростання ВВП України

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) змінив прогноз щодо зростання ВВП України на тлі російських атак на енергетичні об’єкти країни.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на Bloomberg.

Згідно з піврічним звітом Банку, валовий внутрішній продукт України зросте у поточному році на 3%.

Водночас, ЄБРР знизив прогноз щодо економічного зростання України до 4,7% наступного року (з 6% у травні) через напади Росії на енергетичні об’єкти країни.

«Більше половини потужностей з виробництва електроенергії було знищено. Зараз деяку нестачу заповнює імпорт електроенергії з Європи, але ця електроенергія коштує дорожче. Це ставить енергоємні галузі в невигідне становище», - сказала в інтерв’ю агентству головний економіст ЄБРР Беата Яворчик.

За її словами, пріоритет ЄБРР як установи полягає в тому, щоб допомогти Україні пережити зиму.

«Як (допомогою – ред.) державним компаніям з ремонтом, так і фінансуванням закупівель потужностей розподіленої генерації», – сказала вона.

Зазначається, що напередодні зимового сезону Росія завдала ударів по цивільній інфраструктурі України, включаючи енерго-, тепло- та водопостачання.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЄБРР оновив прогноз зростання ВВП України 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
26.09.2024 132
Еще материалы раздела «Економіка»