НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
26.09.2024 299

Україні передадуть далекобійні крилаті авіабомби для F-16

Україна отримає від США крилаті авіабомби дальністю до 130 км, які підходять для винищувачів F-16. Таке рішення 26 вересня ухвалив президент США Джо Байден.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на пресслужбу Білого дому.

"Щоб посилити можливості України для нанесення дальнього удару, я вирішив надати Україні боєприпаси великої дальності (JSOW)", – заявив Байден.

Також він доручив Міноборони США відремонтувати та передати Україні систему протиповітряної оборони Patriot і додаткові ракети до неї. Крім цього, Пентагону доручено розширити навчання українських пілотів F-16 – у 2025 році планують підготовити ще 18 осіб.

"Це ґрунтується на моєму рішенні на початку цього року перенаправити експорт ППО США в Україну, що забезпечить Україну сотнями додаткових ракет Patriot і AMRAAM протягом наступного року та допомогти Україні захистити свої міста та людей", — сказав Байден.

Президент США наказав Пентагону виділити усі $5,5 млрд, які залишилися, на допомогу Україні. Термін дії допомоги, яку Конгрес схвалив минулої осені, добігає кінця 30 вересня. Кошти будуть виділені до кінця 2024 року.

Пентагон також оголошує про виділення $2,4 млрд на безпекову допомогу в рамках Ініціативи сприяння безпеці України. На ці кошти в Україну планують поставити додаткові системі протиповітряної оборони, дрони та боєприпаси класу "повітря-земля".

Оценка материала:

5.00 / 2
Україні передадуть далекобійні крилаті авіабомби для F-16 5.00 5 2
Політика / Україна
26.09.2024 299
Еще материалы раздела «Україна»