НОВИНИ ДНЯ: Ядерними погрозами Путін намагається вплинути на Байдена, - експерти  Україна і Захід на межі вибору: що буде далі у війні з РФ — The Economist  Як приготувати зелений часниковий соус: рецепт від блогерки  Вчені виростили вимерле дерево з насіння віком 1000 років: його цілющі властивості згадані у Біблії  Зеленський на зустрічі з генсеком НАТО нагадав про зобов'язання країн-членів Альянсу перед Україною  Путін вперше публічно зібрав нараду Ради безпеки щодо ядерного стримування: чим погрожує  Часникове намащення: рецепт ідеального додатку до свіжого хліба зі скоринкоювсі новини дня
Політика
Світ
27.09.2024 164

Політолог назвав два варіанти відповіді на вимоги спікера Джонсона звільнити Маркарову

Україні необхідно виконувати вимоги спікера Палати представників США Майка Джонсона звільнити посла Оксану Маркарову. Є два інші варіанти, як відреагувати на скандал.

_oksana_gettyimages_1577416250_6b6720ebf1d37d3b525e14cfce6ffe41_650x410_27.09.24

Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна заявив голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко. Про це повідомляють Контракти.UA.

Експерт зазначив, що у разі, якщо Україна вирішить звільнити Маркарову з посади посла у США, це буде слабкістю, оскільки країна має захищати своїх послів.

"Ми таким чином не тільки визнаємо провину Маркарова, але й визнаємо свою слабкість і визнаємо, що республіканці мають рацію", - уточнив Фесенко.

На його думку, зараз є два варіанти реакції на ситуацію з Маркаровою.

Перший варіант - налагодження контакту з республіканцями та демократами, які увійдуть до комісії для розслідування візиту української делегації на оборонний завод. Таким чином Україна доведе, що зацікавлена у розслідуванні, але так, щоб була можливість відповіді на будь-які закиди.

Другий варіант - конфлікт можна вирішити, але гіркий осад залишиться. Але і з такої ситуації можна знайти вихід.

Фесенко нагадав, що під час того, як Андрій Мельник обіймав посаду посла України у Німеччині, за його участі були неприємні ситуації. Його вирішили призначити на нову посаду, але не як покарання, а просто тому, що у нього закінчився термін перебування в країні.

"У Маркарової теж спливає термін перебування в США. Вона може ще залишатися, але після виборів у США буде можливість змінити посла. Це буде спосіб вирішити цю ситуацію", - додав він.

Що передувало

Нагадаємо, раніше спікер Палати представників США Майк Джонсон надіслав листа президенту України Володимиру Зеленському, в якому зажадав звільнити українського посла в США Оксану Маркарову.

За словами Джонсона, Маркарова на цьому тижні "організувала відвідування американського промислового підприємства", на яке "навмисно не запросили жодного республіканця".

Йдеться про відвідання українською делегацією заводу з виробництва боєприпасів у Пенсільванії. Там з президентом Володимиром Зеленським зустрівся губернатор-демократ Джош Шапіро.

Оценка материала:

5.00 / 2
Політолог назвав два варіанти відповіді на вимоги спікера Джонсона звільнити Маркарову 5.00 5 2
Політика / Світ
27.09.2024 164
Еще материалы раздела «Світ»