НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
27.09.2024 168

Критика керівництва України з боку Трампа повязана з виборами у США, - політолог

Критика на адресу українського керівництва з боку Дональда Трампа та республіканців має безпосередній зв’язок з виборчою кампанією у США.

_tramp__gettyimages_1479519261_7ec42f979f71fd3404618b53792cd701_650x410_27.09.24

Про це в коментарі для РБК-Україна заявив політолог Ігор Рейтерович. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, республіканці використовують агресивну риторику щодо російсько-української війни як елемент своєї передвиборчої стратегії.

"Тут виборча кампанія - це ключова історія. Є певні, звичайно, питання, але республіканці би так чи інакше знайшли, до чого причепитися. І оскільки, скоріш за все, останні опитування для них продемонстрували дуже невтішну тенденцію, вони вирішили зробити ставку на максимально агресивну риторику щодо російсько-української війни, розганяти кейс про можливий апокаліпсис, третю світову війну і так далі. І візит Зеленського, і події навколо нього, в цьому плані є дуже зручною мішенню, яку вони по повній програмі використали", - заявив Рейтерович.

За його словами, загострення риторики Трампа є негативним в плані збереження двопартійної підтримки України.

"Це вплине, скоріш за все, негативно, але тут є нюанс. Конгрес вже йде в відпустку, і він йде в відпустку на дуже довго. Тому отут ми якраз, чисто з практичної точки зору, багато чого не втратимо, але просто через те, що співпали канікули і розпал цієї кампанії", - каже Рейтерович.

Передісторія

Колишній президент США Дональд Трамп жорстко розкритикував президента України Володимира Зеленського, звинувативши його у відмові від пошуку домовленості для врегулювання війни з Росією. Трамп заявив, що український лідер "не захотів укладати угоду", яка, за його словами, могла б запобігти руйнуванню України.

Крім того, спікер Палати представників США Майк Джонсон надіслав листа президенту України Володимиру Зеленському з вимогою звільнити українську послиню в США Оксану Маркарову.

Оценка материала:

5.00 / 2
Критика керівництва України з боку Трампа повязана з виборами у США, - політолог 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
27.09.2024 168
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»