НОВИНИ ДНЯ: Новий сюрприз: в Україні обмежать перекази з "картки на картку" – що і коли зміниться  Де чекати на дощі та коли буде похолодання: прогноз погоди на вихідні  "Не означає відмову від НАТО". Ердоган виправдав плани Туреччини вступити до БРІКС  Скандали, інтриги та несподівані рішення: всі деталі візиту Зеленського до США  Зеленський у США ознайомив сенаторів від обох партій з Планом перемоги  На вихідних у деяких областях істотно похолодає  Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Українівсі новини дня
Політика
Європа
28.09.2024 1164

Риторика Путіна показує, що він боїться далекобійних ударів ЗСУ, - міністр оборони Литви

Погрози російського диктатора Володимира Путіна змінити ядерну доктрину Кремля свідчать про його побоювання, що Україні можуть дозволити використовувати далекобійну зброю для ураження цілей на території Росії.

_flickr_com_lietuvos_respublikos_seimas_b6d7d0d45f9411923c28faf7333325aa_650x410_28.09.24

Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас під час спільної пресконференції з главою Міноборони Німеччини Борисом Пісторіусом, пише РБК-Україна з посиланням на LRT. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Ми всі чули слова Путіна. Я вважаю, що ключове послання не в тому, що він сказав, а в тому, що, говорячи про нову концепцію, він чітко дає зрозуміти, що надання Україні можливості нанесення ударів на великі відстані є дійсно важливим питанням, якого він боїться", - сказав Кащюнас.

Пісторіус своєю чергою наголосив, що Захід не заляканий "ядерною риторикою" Путіна.

"Я можу повторити, що це риторика Путіна. Він говорить голосно і поширює свої погрози, і нас це не повинно лякати. Ми будемо робити те, що вважаємо за потрібне. Він може поширювати це через свої канали, але це нас не налякає", - зазначив міністр оборони Німеччини.

Ядерні погрози Путіна

Нагадаємо, вчора російський диктатор Володимир Путін анонсував зміни в ядерній доктрині Росії, які розширять умови застосування ядерного арсеналу.

За його словами, нова доктрина передбачатиме можливість ядерного удару у відповідь на агресію проти Росії з боку будь-якої неядерної держави, якщо це відбувається за участю або за підтримки ядерної держави.

Оценка материала:

5.00 / 2
Риторика Путіна показує, що він боїться далекобійних ударів ЗСУ, - міністр оборони Литви 5.00 5 2
Політика / Європа
28.09.2024 1164
Еще материалы раздела «Європа»