НОВИНИ ДНЯ: В Україні задощить. Синоптики назвали регіони, де чекати опади 28 вересня  Команда Зеленського не погодилася на зустріч із Трампом: Time назвав неочікувану причину  Новий сюрприз: в Україні обмежать перекази з "картки на картку" – що і коли зміниться  Де чекати на дощі та коли буде похолодання: прогноз погоди на вихідні  "Не означає відмову від НАТО". Ердоган виправдав плани Туреччини вступити до БРІКС  Скандали, інтриги та несподівані рішення: всі деталі візиту Зеленського до США  Зеленський у США ознайомив сенаторів від обох партій з Планом перемогивсі новини дня
Політика
Україна
28.09.2024 1955

Зниження призовного віку в Україні: нардеп пояснив, за якої умови доведеться запровадити зміни

В Україні тривають дискусії щодо зниження верхньої межі мобілізації для чоловіків.

a8fa9b37d4e136f4819a3a392407f119_28.09.24

Україні доведеться піти на зниження призовного віку, якщо Росія вирішить провести нову мобілізацію. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку висловив секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі Radio NV.

Він зазначив, що Росія одного дня може все ж оголосити про мобілізацію, попри всі страхи Кремля.

"І доведеться знову переухвалювати закони, прибирати звідти все те, що ми там залишали, доглядачів, знижувати призовний вік і всі ці речі, які є підставами, щоб не бути мобілізованим, якщо Росія надумає збільшити свій контингент", – пояснив він.

За словами Костенка, Росія набирає щомісяця стільки ж солдатів, скільки втрачає. Наразі акцент росіяни роблять на контрактній службі, але якщо вони хочуть більших здобутків на полі бою, їм потрібно більше живої сили.

"Але й ми набираємо людей стільки, щоб ледь-ледь їм протистояти. І якщо вони кардинально змінять свої підходи, нам потрібно буде реагувати. Це буде дуже великий виклик. І потрібно зараз насамперед нашому президенту, тому що він верховний головнокомандувач, для себе зрозуміти, чи готові вони до таких рішень, які будуть дуже непопулярні. І вони мають уже готуватися до відповіді Росії, якщо це станеться", – додав нардеп.

Нагадаємо, нардепи розійшлися в думках щодо того, чи будуть мобілізувати хлопців 18-25 років. Зокрема, Олексій Гончаренко стверджує, що ТЦК, як і раніше, мобілізує хлопців 18-25 років, що мають статус не призовників, а військовозобов'язаних.

2 квітня 2024 року президент України Володимир Зеленський підписав закон №9281 про зниження граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників від 27 до 25 років. І вже від моменту набуття цим законом чинності у ЗМІ та соцмережах почали говорити про необхідність мобілізації від 20 років.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зниження призовного віку в Україні: нардеп пояснив, за якої умови доведеться запровадити зміни 5.00 5 2
Політика / Україна
28.09.2024 1955
Еще материалы раздела «Україна»