НОВИНИ ДНЯ: "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер  Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФ  Трамп розкритикував Зеленського за небажання йти на угоду для врегулювання війни з РФ  В Україні похолодає: синоптик попередив про різку зміну погодивсі новини дня
28.09.2024 173

Суд конфіскував активи російського олігарха Усманова на суму 2 мільярди гривень

Вищий антикорупційний суд постановив стягнути на користь України активи російського олігарха Алішера Усманова. Сума активів становить понад 2 мільярди гривень.

_gettyimages_83598271_a6c441ae05a9a8f996023c23db954ab3_650x410_28.09.24

Як пише РБК-Україна, про це розповіла заступниця міністра юстиції Інна Богатих. Про це повідомляють Контракти.UA.

За її даними, у дохід України стягнуто:

  • залізорудну продукцію обсягом понад 165 тисяч тонн (орієнтовна вартість - понад 2 мільярди гривень);
  • 100% статутного капіталу ТОВ "Петер-Сервіс України" - IT-компанії, яка раніше була під контролем Усманова.

Зазначається, що Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення ще 25 вересня, однак воно ще не набрало чинності.

Хто такий Усманов

Російський олігарх Алішер Усманов є одним із найвпливовіших бізнесменів Росії та входить до найближчого кола вищого військово-політичного керівництва Кремля. Усманов і його партнери мають значний вплив на ключові сектори російської економіки, зокрема металургію, гірничодобувну промисловість, телекомунікації та цифрові технології.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Усманов потрапив під санкції, запроваджені РНБО України, США та Європейським Союзом. Йому заборонено в’їзд до країн ЄС, а його активи заморожені. Крім того, США та ЄС наклали санкції на його яхти, приватні літаки, віллу та шість компаній на суму 66 мільйонів євро.

Раніше РБК-Україна розповідало про те, що США прагнуть конфіскувати супер'яхту російського олігарха Сулеймана Керімова. Після її продажу кошти можуть.

Також початку 2024 року український уряд дозволив продати яхту Royal Romance, яка належала родині Медведчука. А вже у квітні АРМА дозволило продати автомобіль Maybach і 20 колекційних наручних годинників Медведчука.

Оценка материала:

5.00 / 2
Суд конфіскував активи російського олігарха Усманова на суму 2 мільярди гривень 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
28.09.2024 173
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»