НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Дехто в США хоче змусити Україну віддати свої території Росії, - Гарріс  Трамп остаточно показав, що не допомагатиме України відбитися від Росії – Politico  Як приготувати рослинне молоко з горіхів: рецепт від фудблогерки  Археологи під час будівництва виявили давні скарби вікінгів  Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчуквсі новини дня
Політика
Світ
28.09.2024 686

Дехто в США хоче змусити Україну віддати свої території Росії, - Гарріс

Пропозиції окремих американських політиків змусити Україну віддати окуповані Росією території в обмін на мир, є неприйнятними.

_kamala4_gettyimages_6e821c4b627a1eb308a454e4e3bd2ed4_650x410_28.09.24

Про це заявила кандидат у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс, пише РБК-Україна з посиланням на прес-конференцію у Білому домі. Про це повідомляють Контракти.UA.

Вона зазначила, що "жодні питання стосовно цієї війни не можуть вирішуватися без України".

Натомість, за словами політика, деякі люди у США намагаються примусити Україну віддати значні території та "є вимога, щоб Україна полишила свої безпекові зв'язки з іншими країнами".

"Ці пропозиції звучать подібно до пропозицій Путіна. Але це не пропозиції миру - це пропозиції капітуляції. Це є небезпечно та неприйнятно", - зазначила Гарріс.

Візит Зеленського до США

Нагадаємо, цього тижня президент Володимир Зеленський відвідує з офіційним візитом Сполучені Штати.

Під час візиту глава держави провів зустрічі з низкою лідерів країн, з конгресменами та лідерами громадської думки Америки, а також взяв участь у засіданнях Генасамблеї та Ради Безпеки ООН.

У четвер, 26 вересня, Зеленський провів зустріч з президентом США Джо Байденом. Під час зустрічі, глава держави озвучив подробиці свого плану перемоги у війні з Росією.

Сполучені Штати виділили Україні новий пакет військової допомоги на 7,9 млрд доларів і запровадили нові санкції проти РФ.

Також Білий дім оголосив про додаткову оборонну допомогу Україні на 375 млн доларів.

Тим часом кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп жорстко критикує Зеленського через його небажання врегулювати війну з Росією мирним шляхом.

Раніше Трамп неодноразово заявляв, що США мають припинити фінансування та надання військової підтримки Україні. Він також зазначив, що у разі обрання президентом США, швидко закінчить війну телефонними дзвінками до Путіна та Зеленського.

Оценка материала:

5.00 / 2
Дехто в США хоче змусити Україну віддати свої території Росії, - Гарріс 5.00 5 2
Політика / Світ
28.09.2024 686
Еще материалы раздела «Світ»