НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати зелений часниковий соус: рецепт від блогерки  Вчені виростили вимерле дерево з насіння віком 1000 років: його цілющі властивості згадані у Біблії  Зеленський на зустрічі з генсеком НАТО нагадав про зобов'язання країн-членів Альянсу перед Україною  Путін вперше публічно зібрав нараду Ради безпеки щодо ядерного стримування: чим погрожує  Часникове намащення: рецепт ідеального додатку до свіжого хліба зі скоринкою  Коли Покрова Пресвятої Богородиці за новим календарем: що можна і не можна робити  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпекувсі новини дня
Політика
Європа
27.09.2024 127

ЄС не обмежуватиме Україну у використанні коштів від заморожених активів РФ

Європейський союз не планує обмежувати Україну у використанні коштів від заморожених активів Росії. Йдеться про кредит від ЄС у розмірі 35 млрд євро.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на віцепрезидента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса, якого цитує Baltic News Network. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зазначив, що російські активи, заморожені в європейських країнах, певною мірою слугуватимуть заставою запланованого кредиту Європейської комісії на 35 млрд євро.

Також планується змінити порядок, згідно з яким рішення про продовження заморожування російських активів приймається раз на півроку. За словами Домбровскіса, це могло б відбуватися набагато рідше - раз на три роки, за умови, що країни ЄС зможуть домовитися про це. Проте очікується, що Угорщина може виступити проти.

Домбровскіс наголосив, що за рішенням G7 російські активи мають залишатися замороженими, доки Росія не виплатить репарації Україні.

Відповідаючи на питання, як Україні дозволять витратити 35 млрд євро кредиту, віцепрезидент Єврокомісії відповів, що за ці гроші Україна зможе покрити свої загальні бюджетні потреби. Він не передбачає встановлення якихось конкретних обмежень на використання кредиту.

Домбровскіс тако ж сказав, що загальний розмір заморожених російських активів у Європі може перевищувати 200 млрд євро.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС не обмежуватиме Україну у використанні коштів від заморожених активів РФ 5.00 5 1
Політика / Європа
27.09.2024 127
Еще материалы раздела «Європа»