НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Ядерними погрозами Путін намагається вплинути на Байдена, - експерти  Україна і Захід на межі вибору: що буде далі у війні з РФ — The Economist  Як приготувати зелений часниковий соус: рецепт від блогерки  Вчені виростили вимерле дерево з насіння віком 1000 років: його цілющі властивості згадані у Біблії  Зеленський на зустрічі з генсеком НАТО нагадав про зобов'язання країн-членів Альянсу перед Україною  Путін вперше публічно зібрав нараду Ради безпеки щодо ядерного стримування: чим погрожуєвсі новини дня
Політика
Україна
27.09.2024 112

СБУ оголосила ще одну підозру голові центробанку РФ Набіулліній

Українські правоохоронці зібрали докази причетності центробанку РФ до забезпечення війни проти України. Підозру отримала голова центробанку Ельвіра Набіулліна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресцентр Служби безпеки України. Про це повідомляють Контракти.UA.

За матеріалами справи і висновками незалежних досліджень, керівниця центробанку Росії Ельвіра Набіулліна була завчасно поінформована про плани російського диктатора Володимира Путіна щодо повномасштабного вторгнення в Україну і приймала рішення центробанку, які забезпечили військову агресію.

Набіулліна змінила стратегію роботи російського центробанку для підтримки окупації, уникнення санкцій проти РФ за вторгнення в Україну, а також для полегшення фінансування окупаційних угруповань.

Матеріали розслідування також свідчать, що гроші на рахунках російського центробанку, відкритих в інших країнах, фактично є одним з інструментів ведення війни. Йдеться про майже 300 млрд доларів, які завдяки міжнародним партнерам України заблоковані на рахунках центробанку РФ.

"На підставі доказової бази, зібраної СБУ та ОГП, ця сума у перспективі може підлягати конфіскації, як кошти юридичної особи, до якої будуть застосовані заходи кримінально-правового характеру, як це передбачено законодавством", - йдеться у повідомленні.

У рамках розслідування підозру оголосили голові центрального банку рф Ельвірі Набіулліній (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни - ч. 2 ст. 437 ККУ).

Варто зазначити, що проти очільниці центробанку Росії Ельвіри Набіулліної вже відкрита кримінальна справа. На початку 2023 року їй оголосили підозру за введення так званої "рубльової зони" на тимчасово окупованій території України.

Також проти Набіулліної запровадили санкції США та Велика Британія за війну РФ проти України.

Оценка материала:

5.00 / 2
СБУ оголосила ще одну підозру голові центробанку РФ Набіулліній 5.00 5 2
Політика / Україна
27.09.2024 112
Еще материалы раздела «Україна»