НОВИНИ ДНЯ: "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер  Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФ  Трамп розкритикував Зеленського за небажання йти на угоду для врегулювання війни з РФ  В Україні похолодає: синоптик попередив про різку зміну погодивсі новини дня
Політика
Україна
28.09.2024 798

Кремль боїться, що Україні дозволять бити далекобійною зброєю - ISW

Кремль, схоже, докладає значних зусиль, щоб вплинути на західні дискусії щодо дозволу Україні використовувати далекобійну зброю для ударів по військових об'єктах в Росії, що свідчить про глибоке занепокоєння РФ щодо того, які наслідки матимуть такі удари для наступальних операції в Україні.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Навіть невелика кількість успішних українських дальніх ударів може мати асиметричний вплив і спонукати російські війська перемістити свої склади з боєприпасами за межі досяжності зброї, наданої Заходом, вважають аналітики. Це ускладнить російську логістику в безпосередній близькості до України.

Як приклад, у звіті нагадують, що влітку 2022 року українські війська завдали ударів з HIMARS по окупованій частині Україні, що змусило російські війська розосередити склади боєприпасів і погішило ефективність російської логістики.

«Російська влада, ймовірно, стурбована тим, як переміщення складів та інших важливих об'єктів далі від лінії фронту вплине на російські наступальні операції в Україні, і, як видається, докладає значних зусиль для того, щоб завадити Заходу надати дозвіл Україні», - вважають аналітики.

Проте переваги від надання Україні дозволу на використання далекобійної зброї можуть переважати ризик російської відплати більше, ніж наразі вважають західні політики, вважає ISW.

«Кремль проводив таємні операції проти західних держав задовго до того, як почалися дискусії про використання західної зброї, і Кремль може мати намір активізувати ці операції незалежно від рішення Заходу, оскільки ці операції підтримують інші цілі Кремля щодо дестабілізації європейських країн і підриву військової готовності НАТО», - йдеться у звіті.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кремль боїться, що Україні дозволять бити далекобійною зброєю - ISW 5.00 5 2
Політика / Україна
28.09.2024 798
Еще материалы раздела «Україна»