НОВИНИ ДНЯ: Синоптики дали прогноз на 29 вересня в Україні. Де сильно холодає  Зустріч Зеленського з Трампом: основні заяви   В Україні можуть знову підвищити податки: Гетманцев назвав підстави  На Україну насувається негода: в яких регіонах будуть дощі та шквали  Угорщина доєднається до ініціативи "Друзі миру", яку започаткували Китай та Бразилія  План перемоги "на столі" у Байдена, Гарріс та Трампа. Головні підсумки візиту Зеленського до США  Китай рятує Росію і допомагає воювати проти України: The Times виявив доказивсі новини дня
Політика
Україна
29.09.2024 886

Контрнаступ РФ в Курській області провалився: експерт назвав нову загрозу для росіян

Для ЗСУ ситуація на Курщині значно краща.

e7a3d3ff32e848ad3d871537541c13f9_29.09.24

Спроби контрнаступу російських військ у бік Снагості в Курській області виявилися невдалими - як і намагання звільнити захоплені ЗСУ території. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів військовий оглядач Денис Попович в ефірі "Еспресо".

"Їм не вдалося зруйнувати лівий фланг угруповання ЗСУ. Вони отримали загрозу для свого флангу, коли українські війська перейшли кордон у новому місці, в Глушківському районі", - наголосив експерт.

З його слів, наразі українські сили на Курщині здійснили ще одне "вклинення". Саме тому, додає Попович, можна стверджувати, що спроба Росії повернути втрачені території провалилася вже давно.

"Насправді ще два тижні тому стало зрозуміло, що наступ росіян не матиме успіху", -  каже оглядач

Тим часом для ЗСУ в Курській області ситуація значно краща. Вони продовжують просуватися вперед - хоч у менш швидкому темпі.

Як повідомляли аналітики ISW, ЗСУ продовжили штурми в Курській області. Зокрема, у Глушковському районі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Контрнаступ РФ в Курській області провалився: експерт назвав нову загрозу для росіян 5.00 5 2
Політика / Україна
29.09.2024 886
Еще материалы раздела «Україна»