НОВИНИ ДНЯ: Салат з кукурудзою: рецепт мексиканської вуличної їжі  Ердоган назвав єдиний спосіб завершити війну в Україні  Чому Байден боїться дозволу на глибинні удари по території РФ: у NYT дізналися дані розвідки США  Проблема №1 для ЗСУ: експерт назвав найефективнішу зброю РФ  Салат із курячими серцями: швидкий рецепт смачної страви  Президент Сербії заявив, що війна в Україні триватиме ще 10 років: за яким сценарієм закінчиться  Ще п'ять днів літа: синоптикиня пояснила, коли в Україну прийде справжня осінь та яка причина посухивсі новини дня
Політика
Україна
29.09.2024 410

Росіяни планували великий наступ в Курській області, але він провалився, - Bild

Російські військові планували здійснити великий наступ в Курській області. Однак він обернувся крахом.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Bild. Про це повідомляють Контракти.UA.

За даними видання, російський диктатор Володимир Путін у середині серпня зробив заяву, що до 1 жовтня російська армія має повністю повернути під свій контроль усю територію Курської області.

Утім, російський контрнаступ затягнувся. Видання зауважило, що лише 17 вересня танки ЗС РФ просунулися на південь від Кореневого. Незабаром у Кремлі заявили, що у російської армії є час уже до середини жовтня, щоб повернути під контроль Москви зайняті ЗСУ території.

Однак і ця мета поки що здається ілюзорною.

Зауважимо, що українські військові наразі тримають свої позиції в Курській області. Тим сам стимулюючи Росію забирати військових з гарячих напрямків на території України.

Нагадаємо, що раніше сьогодні керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко також зазначив, що окупанти провалили план Кремля відвоювати Курську область до жовтня. Водночас він повідомив, що ЗСУ мають успіхи на цьому напрямку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіяни планували великий наступ в Курській області, але він провалився, - Bild 5.00 5 2
Політика / Україна
29.09.2024 410
Еще материалы раздела «Україна»