НОВИНИ ДНЯ: Салат з кукурудзою: рецепт мексиканської вуличної їжі  Ердоган назвав єдиний спосіб завершити війну в Україні  Чому Байден боїться дозволу на глибинні удари по території РФ: у NYT дізналися дані розвідки США  Проблема №1 для ЗСУ: експерт назвав найефективнішу зброю РФ  Салат із курячими серцями: швидкий рецепт смачної страви  Президент Сербії заявив, що війна в Україні триватиме ще 10 років: за яким сценарієм закінчиться  Ще п'ять днів літа: синоптикиня пояснила, коли в Україну прийде справжня осінь та яка причина посухивсі новини дня
Політика
Україна
29.09.2024 2313

Червоний хрест відзначився новим скандальним рішенням щодо РФ: Лубінець звернеться до донорів

Міжнародна федерація Червоного хреста (МФЧХ) відмовилася виключати зі свого складу російський Червоний хрест (РЧХ). Україна проінформує про це рішення донорів організації.

_lubinets_foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na20240002_3cc7c3297a4ce576907ba9c570baccec_650x410_29.09.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця у Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зазначив, що неодноразово розповідав керівництву та представникам МФЧХ про ймовірні злочини російського Червоного хреста та вимагав прозорого розслідування та виключення зі складу Федерації.

Для цього навесні МФЧХ створила Спостережну групу правління, яка мала досліджувати діяльність російського Червоного хреста. Усі підтвердження російських злочинів Лубінець передав президенту МФЧХ Кейт Форбс. Наразі Федерація оприлюднила звіт про діяльність російського Червоного хреста, де жодних злочинів "не помітили".

Зокрема, Федерація підтвердила окупацію Росією українських територій та підтвердила, що російський Червоний хрест відвідував тимчасово окуповані території.

"РЧХ має працювати тільки на своїй території. Це порушення статуту Федерації з боку РЧХ, а також порушення територіальної цілісності України. Такі дії Федерація виправдала "новаторськими підходами" та "гуманітарними" цілями", - звернув увагу омбудсмен.

Також у звіті не згадували про те, що РЧХ вкрав майно українського Червоного хреста у тимчасово окупованому Криму та участь РЧХ у депортації українських дітей на територію Росії.

"Незважаючи на те, що всі ці дані мала Президент МФЧХ, вони не враховані. У звіті також йдеться про те, що російський Червоний хрест залишається в МФЧХ, а керівник - у правлінні Федерації", - додав Лубінець.

Тому він вирішив проінформувати всіх донорів, які фінансують організацію. Оскільки вони мають звернути увагу, що дають гроші МФЧХ, яка покриває російські злочини. При цьому все фінансування Лубінець запропонував перенаправити на український Червоний хрест.

"На мій погляд, МФЧХ перетворилася на адвоката кривавого російського Червоного хреста. Той, хто прикриває злочинця, сам перетворюється на злочинця", - резюмував він.

Що передувало

Нагадаємо, ще на початку травня омбудсмен Дмитро Лубінець наголошував, що Міжнародна федерація Червоного хреста у питанні злочинів росіян показує "позицію страуса".

Зокрема організація навіть відмовляється засуджувати незаконне використання російським Червоним хрестом майна українського Червоного хреста на території тимчасово окупованого Криму.

Оценка материала:

5.00 / 1
Червоний хрест відзначився новим скандальним рішенням щодо РФ: Лубінець звернеться до донорів 5.00 5 1
Політика / Україна
29.09.2024 2313
Еще материалы раздела «Україна»