НОВИНИ ДНЯ: Камала Гарріс випереджає Дональда Трампа у шести ключових штатах – опитування  Українські школярі зможуть навчатися в лікарнях: у чому суть нововведення  "Росія не переможе": Байден пообіцяв, що США не припинять підтримку України  Салат з кукурудзою: рецепт мексиканської вуличної їжі  Ердоган назвав єдиний спосіб завершити війну в Україні  Чому Байден боїться дозволу на глибинні удари по території РФ: у NYT дізналися дані розвідки США  Проблема №1 для ЗСУ: експерт назвав найефективнішу зброю РФвсі новини дня
Політика
Світ
29.09.2024 1645

Стармер заявив, що не знає, чому РФ досі в ООН після вторгнення в Україну

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер виступаючи на дебатах в ООН заявив, що не знає, що там робить Російська Федерація. Зокрема, після того, як РФ напала на Україну.

_kir_rodni_starmer_gettyimages_2159718580_f8d38dde7e46c3821cf7ba65f3ac2aa8_650x410_29.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Guardian. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зокрема, під час виступу Стармер згадав про убитих російською ракетою у Львові - трьох дочок і дружину Ярослава Базилевича. Згадуючи це він заявив, що не знає, що Росія робить в Організації Об'єднаних Націй після вторгнення в Україну.

"Мені цікаво, як Росія може показувати своє обличчя в цій будівлі?", - поставив запитання Стармер.

За його словами, Росія стоїть за "найбільшим порушенням статуту (ООН) за останнє покоління".

"Вторгнення Росії в Україну незаконне. Воно загрожує глобальній безпеці. І воно спричинило колосальні людські страждання. Шістсот тисяч російських солдатів було вбито в цій війні. І за що? Статут ООН, який тут відстоюють, говорить про людську гідність. Не варто ставитися до своїх громадян як до шматків м'яса, які можна кинути в м'ясорубку", - сказав він.

Раніше РБК-Україна розповідало про те, що міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Росія скоює злочин геноциду, викрадаючи дітей на тимчасово окупованих українських територіях. Він зазначив, що це нічим не відрізняється від того, що робили німецькі нацисти.

Оценка материала:

5.00 / 2
Стармер заявив, що не знає, чому РФ досі в ООН після вторгнення в Україну 5.00 5 2
Політика / Світ
29.09.2024 1645
Еще материалы раздела «Світ»