НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток від 30 вересня до 6 жовтня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 30 вересня – 6 жовтня 2024 року  Синоптики повідомили про погоду на початку тижня та попередили, де вночі буде +5 і пройдуть дощі  Де в Україні похований давньогрецький воїн Ахіллес: відоме й символічне місце  РФ продовжує заманювати призовників на контракт для підтримки війни, - розвідка Британії  Насуваються холод і мокрий сніг: в Україні різко зміниться погода  "Пекін допомагає Москві воювати": Блінкен заявив, що розмови Китаю про мир в Україні "не мають сенсу"всі новини дня
Політика
Україна
30.09.2024 228

Де в Україні похований давньогрецький воїн Ахіллес: відоме й символічне місце

З цим місцем повʼязано чимало легенд.

eea146089c2532cd4443f8fb2c303c6e_30.09.24

Український блогер та хімік Гліб Репіч провів опитування серед людей. Він поцікавився, чи знають вони, де в Україні похований давньогрецький воїн Ахіллес. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Відео він оприлюднив на своїй сторінці в Instagram.

Є підтверджені факти, що греки жили на Одещині. Там, де похований Ахіллес, біля Одеси у морі є храм його імені. Локація завжди приваблювала чоловіків, котрі хотіли стати воїнами, бо вона, як стверджують легенди, дарувала їм мужність.

Тож, ймовірно, герой Ахіллес може бути похований на території острова Зміїний.

Давні греки називали його “Острів Ахілла”, бо саме там з’явився храм Ахілла через місце поховання воїна.

Нагадаємо, до другої річниці звільнення острова Зміїний від російських окупантів Служба безпеки показали архівні кадри спецоперації. Так, у червні 2022 року спецпризначенці ЦСО "А" СБУ разом з бойовими побратимами з ГУР МОУ та ЗСУ провели унікальну та надзвичайно важливу операцію.

Оценка материала:

5.00 / 1
Де в Україні похований давньогрецький воїн Ахіллес: відоме й символічне місце 5.00 5 1
Політика / Україна
30.09.2024 228
Еще материалы раздела «Україна»