НОВИНИ ДНЯ: Синоптики повідомили про погоду на початку тижня та попередили, де вночі буде +5 і пройдуть дощі  Де в Україні похований давньогрецький воїн Ахіллес: відоме й символічне місце  РФ продовжує заманювати призовників на контракт для підтримки війни, - розвідка Британії  Насуваються холод і мокрий сніг: в Україні різко зміниться погода  "Пекін допомагає Москві воювати": Блінкен заявив, що розмови Китаю про мир в Україні "не мають сенсу"  Заява Зеленського щодо закінчення війни здивувала всіх: що він сказав  У США вимагають назвати Росію глобальною загрозою безпеці: до чого тут Українавсі новини дня
Політика
Світ
30.09.2024 3028

"Пекін допомагає Москві воювати": Блінкен заявив, що розмови Китаю про мир в Україні "не мають сенсу"

Пекін постача Москві верстати та мікроелектроніку для виготовлення зброї.

6033ed174bce8398fb252e1587154a56_30.09.24

Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що у Вашингтона викликає серйозне занепокоєння, що Китай допомагає Росії вести війну проти України, підтримуючи російський оборонно-промисловий комплекс, тому всі розмови Пекіна про мир в Україні "не мають сенсу". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише Reuters.

Блінкен провів зустріч з представником Китаю Ван І в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку і під час розмови порушив питання щодо небезпечних дії Пекіна у Південно-Китайському морі. Також сторони обговорили питання покращення зв'язку між американськими та китайськими військовими.

Крім того, держсекретар США заявив, що 70% верстатів і 90% мікроелектроніки, які імпортує Росія, надходять із Китаю та Гонконгу, що суттєво допомагає Кремлю виготовляти нову зброю для війни проти України.

"Тож коли Пекін каже, що, з одного боку, він хоче миру, хоче побачити кінець конфлікту, але, з іншого боку, дозволяє своїм компаніям робити дії, які насправді допомагають Путіну продовжувати агресію, це не має сенсу", - сказав держсекретар США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Китай і Бразилія заявили про створення платформи для "врегулювання українського питання".

Крім того, ми раніше інформували, що Китай заявив про "об'єктивну і справедливу позицію" щодо війни в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 3
"Пекін допомагає Москві воювати": Блінкен заявив, що розмови Китаю про мир в Україні "не мають сенсу" 5.00 5 3
Політика / Світ
30.09.2024 3028
Еще материалы раздела «Світ»