НОВИНИ ДНЯ: Синоптики повідомили про погоду на початку тижня та попередили, де вночі буде +5 і пройдуть дощі  Де в Україні похований давньогрецький воїн Ахіллес: відоме й символічне місце  РФ продовжує заманювати призовників на контракт для підтримки війни, - розвідка Британії  Насуваються холод і мокрий сніг: в Україні різко зміниться погода  "Пекін допомагає Москві воювати": Блінкен заявив, що розмови Китаю про мир в Україні "не мають сенсу"  Заява Зеленського щодо закінчення війни здивувала всіх: що він сказав  У США вимагають назвати Росію глобальною загрозою безпеці: до чого тут Українавсі новини дня
Політика
Світ
30.09.2024 403

Пашинян допустив, що для миру з Азербайджаном потрібно буде змінити конституцію Вірменії

Вірменії може знадобитися змінити конституцію для того, щоб укласти мирну угоду з Азербайджаном. Все залежить від рішення вірменського Конституційного Суду.

_pashinyan_premer_virmenii_gettyimages_1258022983_05de7b5b3df769d1c1000adc57aadb0f_650x410_30.09.24

Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, пише РБК-Україна з посиланням на DW. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зазначив, що у разі, якщо Вірменія та Азербайджан укладуть мирний договір, то документ буде направлено на розгляд Конституційного суду. КС перевірить, чи відповідає він основному закону країни.

"Якщо наш КС вирішить, що договір суперечить конституції Вірменії (хоча наші експерти запевняють, що це неможливо), проте в цьому випадку ми опинимося перед конкретною ситуацією, в якій будуть потрібні конституційні зміни для укладання миру", - додав Пашинян.

Але як уточнив глава вірменського уряду, якщо КС вирішить, що договір відповідає Конституції, то після цього його можна буде ратифікувати.

Що передувало

Нагадаємо, конфлікт між Вірменією та Азербайджаном через Нагірний Карабах, схоже, перебуває на шляху до завершення.

Нещодавно Пашинян розповів, що Єреван запропонував Баку підписати мирну угоду, яка складається із 16 статей. Її зміст уже було погоджено.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пашинян допустив, що для миру з Азербайджаном потрібно буде змінити конституцію Вірменії 5.00 5 2
Політика / Світ
30.09.2024 403
Еще материалы раздела «Світ»