НОВИНИ ДНЯ: Стипендії у Польщі: які виплати можуть отримати українські студенти  Зеленський на зустрічі з Трампом: Україна до листопада може зупинити Путіна  Паштет із курячої печінки з коньяком: вишуканий рецепт  Це вже востаннє: коли в Україні переводять годинники на зимовий час 2024 року  "Ситуація дуже сумна": що стало причиною посухи в Україні та коли нарешті підуть дощі  Дуда про історичні питання з Україною: сподіваюсь на прорив, а не шантаж  Голубцевий пиріг: незвичайний рецепт улюбленої стравивсі новини дня
Політика
Світ
30.09.2024 348

Ядерні погрози Путіна: чи може Росія застосувати зброю масового знищення і де

Військовий експерт розповів, що криється за гучними заявами російського диктатора.

cb3ca35c42e8929e3ec35478eb0daed5_30.09.24

Російський диктатор вчергове потряс "ядерною булавою", лякаючи Україну та світ можливістю застосувати ядерну зброю. Путін з папірця зачитав усі погрози, які країна-агресор ухвалила, доповнивши власну ядерну доктрину, щоб вчергове налякати цивілізований світ. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

ТСН.ua поцікавився у експерта, чому Путін знову вдався до ядерного шантажу, кого він хотів налякати та який у цьому сенс, бо схожі погрози українці чули вже неодноразово.

Чому знову вдався до ядерного шантажу?

За словами військового експерта Ігоря Романенка, заява Путіна про внесення низки уточнень до ядерної доктрини щодо визначення умов застосування ядерної зброї – це відвертий шантаж і тиск, спрямований передусім на союзників України.

"Ядерні погрози російського диктатора передусім стосуються України, але в українців уже є імунітет до таких погроз, а ось щодо наших союзників, то такі заяви їх дійсно лякають, особливо окремих політиків. Для нас Путін з його ядерними погрозами вже давно перетворився на хлопчика з байки, який весь час кричав: "Вовки, вовки, вовки йдуть!", але ніхто на його слова вже не реагує. Це добре розуміють у Росії, тому й намагаються посилити тиск внесенням змін до ядерної доктрини", – розповідає ТСН.ua Ігор Романенко, військовий експерт, генерал-лейтенант у відставці та заступник начальника Генштабу (2006–2010 рр.).

Путіну захотілося показати власну велич

Він додає, що цього разу Путін і його посіпаки не просто помахали "ядерною булавою", а ще й оформили все юридично, мовляв, ми діємо відповідно до власних законів.

"Насправді ж Путін і його генерали чинитимуть так, як їм заманеться. А нарада, де Путін читав з папірця, лише реалізує бажання диктатора завдати тиску на світ і видаватися власній російській публіці переконливішим. До того ж це було зроблено в той момент, коли президент України зустрічається з першими особами у США, а також численними лідерами інших держав", – пояснює експерт.

Згадав Лукашенка і масовані атаки

У своїй промові російський диктатор натякнув на "союзну державу", коли заявив, що тепер має право застосувати ядерну зброю в разі, якщо щось летітиме на Білорусь або РФ, додавши недбало, що з Лукашенком усе узгоджено.

"Путін підкреслив, якщо російські військові помічатимуть перетин кордону масованою атакою ракет або безпілотників, цього буде достатньо, щоб застосувати ядерну зброю. Іншими словами, це означає – як хочу, так і кручу, бо маю ядерну зброю. Цим Путін підкреслює, щоб не відбувалося навколо – в усьому буде винна Україна", – розповідає Ігор Романенко.

Експерт додає, що погроза щодо дронових атак лунає дуже дивно, коли сама Росія атакує Україну дронами, запускаючи ледь не щовечора по 40-70 засобів повітряного нападу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ядерні погрози Путіна: чи може Росія застосувати зброю масового знищення і де 5.00 5 2
Політика / Світ
30.09.2024 348
Еще материалы раздела «Світ»