НОВИНИ ДНЯ: На українців чекає чергова аномалія: синоптики шокували прогнозом погоди на жовтень  Росія хоче, щоб Трамп у разі перемоги "скасував" два українські закони – що це за закони  Ачма з лаваша: рецепт грузинського листкового пирога  Дощі вщухнуть, але буде прохолодно: прогноз погоди на вівторок, 1 жовтня  "Нейтральний" статус Китаю у війні дискредитовано повідомленнями про допомогу РФ: аналіз ISW  Зеленський заявив, що Трамп буде підтримувати Україну у разі перемоги на виборах  Наприкінці вересня в Києві зафіксували ще три температурні рекордивсі новини дня
Політика
Світ
01.10.2024 194

Лукашенко може виготовляти "Шахеди" для Путіна — білоруський правозахисник

Підприємства білоруського ВПК мали відповідні напрацювання ще з часів СРСР.

7bb64b1204c16bcabb66971461a288a9_01.10.24

Білоруські підприємства можуть виготовляти безпілотники Shahed, які Росія використовує для обстрілів України. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це в етері Еспресо заявив білоруський правозахисник Андрій Стрижак.

Він заявив, що до початку російської агресії на Донбасі у 2014 році, Україна та Білорусь мали спільні проєкти в аерокосмічній галузі.

"По-перше, це стосувалося ракетної техніки, але й не тільки, бо в Білорусі є авіаремонтні заводи з такими потужностями, на яких можна виробляти авіоніку чи іншу якусь техніку. Тому я можу припустити, що якісь елементи білоруського ВПК, які де-факто є вже частиною російського ВПК, можуть виробляти такі речі. Це можливо", - сказав Стрижак.

Крім того, він нагадав, що у Білорусі є радіозавод в місті Гомель, який мав напрацювання з часів Радянського Союзу, тому на таких заводських потужностях можуть виробляти подібні технології.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін заявив, що може застосувати ядерну зброю "для захисту Білорусі".

Крім того, ми раніше інформували, що до Білорусі залетіло щонайменше 4 "Шахеди" під час обстрілу України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лукашенко може виготовляти "Шахеди" для Путіна — білоруський правозахисник 5.00 5 2
Політика / Світ
01.10.2024 194
Еще материалы раздела «Світ»