НОВИНИ ДНЯ: "Ситуація дуже сумна": що стало причиною посухи в Україні та коли нарешті підуть дощі  Дуда про історичні питання з Україною: сподіваюсь на прорив, а не шантаж  Голубцевий пиріг: незвичайний рецепт улюбленої страви  Жовтень почнеться аномальною погодою: прогноз синоптика на тиждень  Захід має встановити власні червоні лінії, а не думати про лінії Путіна, - дипломат  Фінансовий гороскоп на жовтень 2024 року  Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиківвсі новини дня
Політика
Україна
30.09.2024 132

НБУ може підняти облікову ставку до 14%

Члени Комітету з монетарної політики (КМП) Національного банку не бачать підстав для поновлення циклу зниження облікової ставки до кінця 2024 року.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на пресслужбу НБУ.

На думку більшості членів КМП, поточний рівень ставки забезпечує необхідний захист гривневих заощаджень від інфляції, що є важливою умовою стійкості валютного ринку. Це зі свого боку сприятиме утриманню помірної інфляції цього року, її розвороту в бік зниження наступного року та подальшому уповільненню до цілі 5%.

Коли у середині вересня обговорювалася доцільність збереження ставки на рівні 13%, один з учасників дискусії висловився за підвищення до 13,5%. На його думку, НБУ має діяти більш рішуче у формуванні належної жорсткості монетарних умов на тлі посилення інфляційного тиску та очікуваного розширення бюджетних стимулів.

До Комітету з монетарної політики входять 11 членів, зокрема голова НБУ, його заступники та голови департаментів.

Оценка материала:

5.00 / 2
НБУ може підняти облікову ставку до 14% 5.00 5 2
Політика / Україна
30.09.2024 132
Еще материалы раздела «Україна»