НОВИНИ ДНЯ: Стипендії у Польщі: які виплати можуть отримати українські студенти  Зеленський на зустрічі з Трампом: Україна до листопада може зупинити Путіна  Паштет із курячої печінки з коньяком: вишуканий рецепт  Це вже востаннє: коли в Україні переводять годинники на зимовий час 2024 року  "Ситуація дуже сумна": що стало причиною посухи в Україні та коли нарешті підуть дощі  Дуда про історичні питання з Україною: сподіваюсь на прорив, а не шантаж  Голубцевий пиріг: незвичайний рецепт улюбленої стравивсі новини дня
30.09.2024 399

У НБУ пояснили, чому зник валютний ажіотаж

Валютні та вербальні інтервенції НБУ в липні-серпні заспокоїли ситуацію на валютному ринку та сприяли зменшенню коливань обмінного курсу гривні.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на РБК-Україна.

Як зазначили в НБУ, достатня дохідність гривневих інструментів, попри певне зниження ставок у попередні місяці, підтримувала попит на інструменти в національній валюті.

Спроможність НБУ забезпечувати стійкість валютного ринку і надалі є високою. Завдяки зовнішньому фінансуванню міжнародні резерви України в серпні перевищили 42 млрд доларів.

"Поступово формуються контури зовнішньої допомоги на наступні роки з огляду на досягнення угоди на рівні персоналу щодо п'ятого перегляду програми розширеного фінансування з МВФ, а також прогрес у розбудові механізму отримання Україною коштів від знерухомлених російських активів", - додали в НБУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
У НБУ пояснили, чому зник валютний ажіотаж 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
30.09.2024 399
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»