НОВИНИ ДНЯ: "Нейтральний" статус Китаю у війні дискредитовано повідомленнями про допомогу РФ: аналіз ISW  Зеленський заявив, що Трамп буде підтримувати Україну у разі перемоги на виборах  Наприкінці вересня в Києві зафіксували ще три температурні рекорди  Лукашенко може виготовляти "Шахеди" для Путіна — білоруський правозахисник  Ліміт на карткові перекази, нові податки і не лише. Головні зміни жовтня в Україні  РФ побоюється, що Захід дозволить Україні використовувати далекобійну зброю, - ISW  У Карпатах сніг і мороз: прогноз погоди в Україні на 1 жовтнявсі новини дня
Політика
Світ
01.10.2024 1027

Трамп хоче, щоб Україна мала більше важелів у переговорах з РФ, - сенатор США

Кандидат у президенти США Дональд Трамп прагне зміцнити позиції України у можливих мирних переговорах з Росією.

Про це заявив сенатор від Республіканської партії Марко Рубіо, пише РБК-Україна з посиланням на NBC News. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Я не на боці Росії, але, на жаль, реальність така, що шлях для України до закінчення цього (війни - ред.) - це врегулювання через переговори. Я хочу, ми хочемо, і я хочу вірити, що Дональд Трамп хоче, аби Україна мала більше важелів у цих переговорах", - сказав Рубіо.

За його словами, адміністрація чинного президента США Джо Байдена також вважає, що російсько-українська війна врешті-решт має закінчитися переговорами.

"Ми сподіваємось, що коли прийде час, українська сторона матиме більше впливу, ніж російська", - додав американський сенатор.

Зустріч Зеленського та Трампа

Нагадаємо, що минулого тижня президент України Володимир Зеленський перебував із візитом у США.

Під час поїздки він, зокрема, зустрівся й з кандидатом у президенти США від Республіканської партії Дональдом Трампом, щоб представити план перемоги України у війні з Росією.

Після переговорів із Зеленським Трамп заявив, що війну Росії проти України необхідно завершити. За його словами, це потрібно зробити шляхом "справедливої угоди".

Оценка материала:

5.00 / 2
Трамп хоче, щоб Україна мала більше важелів у переговорах з РФ, - сенатор США 5.00 5 2
Політика / Світ
01.10.2024 1027
Еще материалы раздела «Світ»