НОВИНИ ДНЯ: Зеленський повідомив про чітку відповідь, яку отримав від Трампа  Стипендії у Польщі: які виплати можуть отримати українські студенти  Жовтень почнеться аномальною погодою: прогноз синоптика на тиждень  Захід має встановити власні червоні лінії, а не думати про лінії Путіна, - дипломат  Фінансовий гороскоп на жовтень 2024 року  Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  "Президентами народжуються": Лукашенко поміркував, хто міг би очолити Білорусь після ньоговсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.09.2024 150

Україну накрила пилова буря: коли ситуація покращиться

Пилова буря, що накрила деякі регіони України зранку понеділка, 30 вересня, прийшла на територію нашої країни з Каспійської низовини.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на пресслужбу Укргідрометцентру.

Станом на ранок понеділка, 30 вересня, у Каспійській низовині спостерігаються пилова буря та високе запилення повітря.

"Оскільки вітер зараз переносить повітря з того регіону, тобто з південного сходу, то піднятий в Каспії пил у вигляді найдрібніших його частин переноситься в Україну у верхніх шарах атмосфери", - пояснили експерти.

Погіршує ситуацію місцева сухість земної поверхні - додаючи до запилення місцеві пилинки та часточки ґрунту, які здіймає вітер.

В Укргідрометцентрі уточнили, що цей дрібний пил осідає в Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях. Невелика кількість пилу потрапляє також на територію Черкаської та Кіровоградської областей.

На територію Київської області пил потрапить 1 та 2 жовтня, але його кількість буде вже меншою.

"Втім для Київщини, Чернігівщини та Сумщини якість повітря може погіршуватися ще й через переміщення оксиду вуглецю із задимленням, що пошириться з-за меж України з північного сходу 1 жовтня", - зауважили в Гідрометцентрі.

За словами експертів Укргідрометцентру, ситуація із запиленням повітря утримається в Україні попередньо до п'ятниці, 4 жовтня. Після цього очікується, що напрям вітру зміниться на південний та західний.

"Пил потраплятиме до нас хвилями, тобто покращення чергуватимуться з погіршеннями видимості та якості повітря", - підсумували у пресслужбі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україну накрила пилова буря: коли ситуація покращиться 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
30.09.2024 150
Еще материалы раздела «Суспільство»