НОВИНИ ДНЯ: Зелений буріто: ідеальний рецепт для тих, хто рахує калорії  Чотири області в Україні скують заморозки  В Італії закрили аеропорт через інцидент з літаком Ryanair  Новий генсек НАТО. Хто такий Марк Рютте і яка його позиція щодо України  Синоптики повідомили про найтепліший вересень в історії Києва  Як безпечно зняти або здати житло та не втрапити у халепу, - поради експерта  Навіщо Україні могли передати авіабомби JSOW: експерт вказав на "хитрість" Вашингтонавсі новини дня
Політика
Європа
02.10.2024 498

Боррель: Україні потрібно дозволити удари вглиб Росії, але з цим поки не всі згодні

Західні країни мають дозволити українським військовим завдавати ударів вглиб Росії переданою зброєю. Але згоди з цього питання наразі немає.

_borrel_foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na__2_dc2d500848b1495a4180818ba2bf0bbc_650x410_02.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву глави дипломатії Євросоюзу Жозепа Борреля за підсумками його участі у Генасамблеї ООН. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Я повторив заклик дозволити Україні завдавати ударів західною зброєю по аеропортах та пускових майданчиках на території Росії. Нехай Україна вражає лучників, а не тільки стріли! Поки що не всі згодні з цим заходом", - розповів Боррель.

Він нагадав, що країни Заходу пообіцяли підтримувати Україну всім, чим знадобиться, і доти, доки це буде необхідно.

При цьому Боррель звернув увагу, що вирішальним цієї зими буде "енергетичний фронт".

Що передувало

Нагадаємо, західні союзники забороняють українським військовим використовувати надані далекобійні ракети для атак на російську територію.

Нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація, що США та Британія вже нібито ухвалили рішення зняти таке обмеження для українських захисників. Як очікувалося, відповідні заяви буде зроблено за підсумками візиту президента України Володимира Зеленського до США.

Але поки що ситуація не змінилася - українські захисники все ще обмежені у використанні західних ракет.

У свою чергу прессекретар президента України Сергій Никифоров зазначив, що першими про дозвіл завдавати ударів углиб російської території дізнаються самі росіяни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Боррель: Україні потрібно дозволити удари вглиб Росії, але з цим поки не всі згодні 5.00 5 2
Політика / Європа
02.10.2024 498
Еще материалы раздела «Європа»