НОВИНИ ДНЯ: "Нейтральний" статус Китаю у війні дискредитовано повідомленнями про допомогу РФ: аналіз ISW  Зеленський заявив, що Трамп буде підтримувати Україну у разі перемоги на виборах  Наприкінці вересня в Києві зафіксували ще три температурні рекорди  Лукашенко може виготовляти "Шахеди" для Путіна — білоруський правозахисник  Ліміт на карткові перекази, нові податки і не лише. Головні зміни жовтня в Україні  РФ побоюється, що Захід дозволить Україні використовувати далекобійну зброю, - ISW  У Карпатах сніг і мороз: прогноз погоди в Україні на 1 жовтнявсі новини дня
Політика
Україна
01.10.2024 3914

У Міноборони відбулись кадрові зміни, Умєров звільнив чотирьох заступників

Голова Міністерства оборони Рустем Умєров підписав подання до Кабінету міністрів щодо звільнення чотирьох заступників. Причина пов'язана з необхідністю забезпечення чіткості та контрольованості процесів у відомстві під час воєнного стану.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони України. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Система Міністерства оборони України - Збройні сили, ГУР та ДССТ - під час воєнного стану є закритим периметром. Це означає, що всі процеси всередині мають бути чіткими та контрольованими. Будь-які зовнішні чи внутрішні спроби вплинути на них - неприпустимі", - пояснив міністр.

Як відзначив Умєров, якого цитує відомство, він підписав подання до Кабміну України щодо звільнення:

  • Станіслава Гайдера (заступник міністра оборони) - переходить на посаду керівника Офісу міністра;

  • Олександра Сергія (заступник міністра оборони);

  • Юрія Джигира (заступник міністра оборони);

  • Людмили Дараган (державний секретар Міністерства оборони України).

"Про нові призначення, включно із заступниками міністра, повідомлю окремо", - додав він.

Також за словами голови відомства, "Спецтехноекспорт" переходить від Головного управління розвідки (ГУР) до Міністерства оборони. Було поставлено завдання щодо остаточного очищення системи закупівель у тісній співпраці з правоохоронними та антикорупційними органами.

Зокрема продовжуватиметься реформування Агентства оборонних закупівель (АОЗ) і Державного оператора тилу (ДОТ) з метою наближення процесів до стандартів НАТО.
"Найближчим часом будуть створені наглядові ради для обох структур. Подання до КМУ буде зроблено цього тижня", - відзначив Умєров.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Міноборони відбулись кадрові зміни, Умєров звільнив чотирьох заступників 5.00 5 2
Політика / Україна
01.10.2024 3914
Еще материалы раздела «Україна»