НОВИНИ ДНЯ: На українців чекає чергова аномалія: синоптики шокували прогнозом погоди на жовтень  Росія хоче, щоб Трамп у разі перемоги "скасував" два українські закони – що це за закони  Ачма з лаваша: рецепт грузинського листкового пирога  Дощі вщухнуть, але буде прохолодно: прогноз погоди на вівторок, 1 жовтня  "Нейтральний" статус Китаю у війні дискредитовано повідомленнями про допомогу РФ: аналіз ISW  Зеленський заявив, що Трамп буде підтримувати Україну у разі перемоги на виборах  Наприкінці вересня в Києві зафіксували ще три температурні рекордивсі новини дня
Політика
Світ
01.10.2024 3988

Держдеп США: Україна "не потребує дозволу на удари по Росії"

У Державному департаменті США заявили, що Україна здатна вільно завдавати ударів по території Росії без дозволу із Вашингтона, адже може використовувати для цього засоби власної розробки.

Як повідомляють Контракти.UA та пише "Голос Америки", речник Держдепу Метью Міллер наголосив на тому, що "завдяки програмам, впровадженим упродовж останнього року, Україна має багато своєї зброї". Також він нагадав, що США дозволили застосовувати надані в рамках підтримки засоби ураження, щоб бити у відповідь по цілях, які розміщено у прикордонній області РФ.

Проте на пряме питання журналістів, чому у Білому домі не хочуть зняти обмеження на використання американської зброї углиб території країни-агресора, спікер не дав чіткої відповіді. За словами Міллера, "США розглядають усі можливості, усю тактику та усю підтримку з точки зору того, як це вплине на поле бою та всю стратегію України".

Оценка материала:

5.00 / 3
Держдеп США: Україна "не потребує дозволу на удари по Росії" 5.00 5 3
Політика / Світ
01.10.2024 3988
Еще материалы раздела «Світ»