НОВИНИ ДНЯ: На українців чекає чергова аномалія: синоптики шокували прогнозом погоди на жовтень  Росія хоче, щоб Трамп у разі перемоги "скасував" два українські закони – що це за закони  Ачма з лаваша: рецепт грузинського листкового пирога  Дощі вщухнуть, але буде прохолодно: прогноз погоди на вівторок, 1 жовтня  "Нейтральний" статус Китаю у війні дискредитовано повідомленнями про допомогу РФ: аналіз ISW  Зеленський заявив, що Трамп буде підтримувати Україну у разі перемоги на виборах  Наприкінці вересня в Києві зафіксували ще три температурні рекордивсі новини дня
Політика
Україна
01.10.2024 132

Через атаку РФ Запорізька АЕС опинилася на межі блекауту

Через атаку Росії Запорізька атомна електростанція опинилася на межі блекауту.

Про це повідомляють Контракти.UA з посиланням на Міненерго.

Унаслідок російської атаки на магістральну підстанцію знеструмлено одну з ліній живлення окупованої Запорізької АЕС. Станція знову опинилася на межі блекауту.

"Черговий акт російського тероризму створив загрозу аварії на окупованій Запорізькій АЕС. Вимагаємо негайно виконати резолюцію МАГАТЕ і повернути окуповану АЕС під український контроль. Безпечна експлуатація Запорізької АЕС можлива лише під контролем України", – зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Енергетики працюють над ліквідацією наслідків ворожого обстрілу, щоб якнайшвидше відновити повноцінне живлення окупованої АЕС.

Оценка материала:

5.00 / 3
Через атаку РФ Запорізька АЕС опинилася на межі блекауту 5.00 5 3
Політика / Україна
01.10.2024 132
Еще материалы раздела «Україна»