НОВИНИ ДНЯ: Вчені виявили схожу на Землю планету, але є нюанс  У НБУ пояснили, чому спав ажіотаж на валютному ринку  Більше шкоди, ніж користі: Bloomberg оцінило наслідки перемир'я для України  Песто-хліб з куркою: рецепт італійського закритого бутерброда  Зеленський назвав найважливіший результат свого візиту до США  На українців чекає чергова аномалія: синоптики шокували прогнозом погоди на жовтень  Росія хоче, щоб Трамп у разі перемоги "скасував" два українські закони – що це за законивсі новини дня
Політика
Україна
01.10.2024 112

Перевага російської армії в снарядах на полі бою скоротилася до 3:1, - Міноборони

Російська армія зберігає перевагу в артилерійських снарядах на фронті. Але з зими 2024 року вона скоротилася майже втричі.

Про це перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву під час телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

"На сьогоднішній день співвідношення використання артилерійських боєприпасів на полі бою скоротилося порівняно із зимою 2024 року. Тоді співвідношення було 1 до 8. На сьогоднішній день воно складає по 1 до 3", - сказав він.

Гаврилюк заявив, що Україні складно конкурувати у виробництві озброєння, військової техніки та боєприпасів з РФ, промисловий потенціал якої більший. Тому вирішальне значення має допомога іноземних партнерів та ефективна робота чиновників.

"Нашими відомствами, урядом і керівництвом України проводиться вагома робота в напрямку створення спільних підприємств для того, щоб ми мали, за допомогою наших партнерів, спроможність виробляти всю номенклатуру озброєння і військової техніки, яка нам необхідна", - додав перший заступник міністра.

Оценка материала:

5.00 / 2
Перевага російської армії в снарядах на полі бою скоротилася до 3:1, - Міноборони 5.00 5 2
Політика / Україна
01.10.2024 112
Еще материалы раздела «Україна»