НОВИНИ ДНЯ: Вчені виявили схожу на Землю планету, але є нюанс  У НБУ пояснили, чому спав ажіотаж на валютному ринку  Більше шкоди, ніж користі: Bloomberg оцінило наслідки перемир'я для України  Песто-хліб з куркою: рецепт італійського закритого бутерброда  Зеленський назвав найважливіший результат свого візиту до США  На українців чекає чергова аномалія: синоптики шокували прогнозом погоди на жовтень  Росія хоче, щоб Трамп у разі перемоги "скасував" два українські закони – що це за законивсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.10.2024 132

Механізм економічного бронювання не має підтримки у військових, - міністр

Ідея економічного бронювання досі дискутується через свою складність, адже цей механізм викликає нерозуміння з боку військових.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Censor.net. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Коли ви спілкуєтесь із військовими, ви їх ніколи не переконаєте, що це потрібно робити. Ніколи. Вони кажуть: давайте ми теж зараз 35 тисяч заплатимо і підемо трошки відпочинемо. І на це питання я не знаю відповіді", – зазначив Марченко.

Водночас міністр нагадав, що механізм бронювання в країні існує, і заброньовано вже мільйон чоловіків.

"Тому якби був дійсно прозорий спосіб, коли ти платиш податки, реєструєшся, і це тобі дозволяє як мінімум бути гарантованим, що тебе не спіймають, відразу не "запакують" і не відправлять кудись без твого відома, було б краще", – додав він.

Нагадаємо, що ідея про "економічне бронювання", яка передбачає бронювання тільки для українців з високими зарплатами, викликала хвилю критики серед військових, експертів і населення, і в Офісі президента відмовилися від цієї ідеї. Але потім окремі чиновники все ж повернулися до неї, і продовжують її лобіювати.

Натомість військові кажуть, що це розколе українське суспільство, адже війна одна для всіх, а не "тільки для бідних". У свою чергу економісти заявляють, що сама ідея бронювання полягає не в тому, щоб врятувати когось від служби, а щоб не допустити обвалу економіки. Тому передусім моделі бронювання уряду потрібно обговорити з українськими роботодавцями.

Оценка материала:

5.00 / 2
Механізм економічного бронювання не має підтримки у військових, - міністр 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
01.10.2024 132
Еще материалы раздела «Економіка»